Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Maria Mazilu, intre primele 20 de sportive din Cupa Mondiala la skeleton

Maria Mazilu, intre primele 20 de sportive din Cupa Mondiala la skeleton

7 min read
2
0
452

Dupa ce a incheiat anul 2012 cu o performanta remarcabila, obtinand medalia de bronz la Campionatul Mondial de skeleton pentru tineret, sportiva de la CSO Sinaia, Maria Mazilu, a inceput anul cu noi rezultate bune, fiind aproape de podium si la etapele din Cupa Intercontinentala, din primul weekend al anului.

La finalul saptamanii trecute, tanara speranta a Romaniei la skeleton, in varsta de numai 21 de ani, pregatita de antrenorul Marius Ene, a participat la a doua sa etapa de Cupa Mondiala din acest sezon, care a avut loc pe partia virajata de la Konigssee, din Germania.
Concurentele au avut parte, in plus, si de o vreme capricioasa, aproape pe intreaga sesiune a intrecerii ningand. In prima mansa a competitiei, in ciuda unui start slab, Maria Mazilu a abordat prima parte a traseului foarte bine, inregistrand la al doilea punct intermediar cel de-al noualea timp (12.55 sec.). In partea a doua, insa, aceasta nu s-a descurcat la fel de bine, gresind in virajele 13 si 14, ceea ce a facut sa piarda timp, sosind pe locul 18, cu 55,56 secunde.

In mansa secunda, la care s-au calificat primele 20 de sportive dintre cele 23 care au luat startul, reprezentanta gruparii prahovene a avut o evolutie superioara celei din prima mansa. Chiar daca a mai intampinat cateva probleme in zona finala a traseului, eleva antrenorului Marius Ene a stabilit cel de-al 17-lea timp, sosind in 54,77 de secunde.

Cu o intarziere totala de 2.82 secunde fata de invingatoare, Maria Mazilu s-a situat pe locul 19, in clasamentul general al etapei, cu cinci pozitii mai jos fata de prima participare in Cupa Mondiala. Castigatoare a fost sportiva din Statele Unite ale Americii Noelle Pikus-Pace, revenita in circuitul mondial dupa doi ani de pauza, in urma unei evolutii excelente in mansa secunda, prin care a reusit sa o depaseasca pe favorita locala si lidera din ierarhia internationala, germanca Marion Thees. Pentru Pikus-Pace a fost prima victorie din Cupa Mondiala dupa noua ani.
Dupa aceasta etapa, desi a participat numai la doua dintre cele sase runde ale competitiei de pana acum, Maria Mazilu ocupa locul 28 in clasamentul Cupei Mondiale, fiind a cincea sportiva junioara din ierarhie. In clasamentul international, sportiva de la CSO Sinaia se afla pe pozitia 29.

Maria Constantin si Andreea Grecu, pe locul 18

In aceeasi zi cu etapa de skeleton, pe partia de la Konigssee s-a mai desfasurat si runda de bob feminin din Cupa Mondiala, la care a participat si echipajul Clubului Sportiv Orasenesc Sinaia, format din Maria Constantin si Andreea Grecu.
La al doilea sezon la nivel mondial, elevele antrenorului Paul Neagu au impresionat prin progresul aratat, iar la etapa precedenta din Cupa Mondiala la care au luat parte s-au situat pe locul 11. Prin performantele obtinute, cele doua sportive de la CSO Sinaia au devenit unul dintre echipajele de perspectiva din Europa, avand de partea lor si tineretea, Maria Constantin fiind in varsta de 21 de ani, iar Andreea Grecu – de numai 18 ani.

La etapa de la Konigssee, dupa o prima mansa cu mai multe ezitari, in care apierdut 1.32 secunde fata de primul echipaj, Maria Constantin si Andreea Grecu s-au descurcat mai bine in a doua mansa, in care au stabilit al 18-lea timp, la o secunda de invingatoare. In clasamentul final al rundei, echipajul gruparii prahovene a incheiat pe locul 18, cu o intarziere de 2.33 secunde fata de echipajul castigator, format din Kaillie Humphries si Chelsea Valois, din Canada, clasat pe primul loc in ambele manse si care este lider mondial in ierahia generala.
Cu punctele castigate in aceasta etapa, Maria Constantin ocupa locul 21 in clasamentul international, fiind a treia sportiva din ierarhie la categoria sa de varsta, in timp ce in Cupa Mondiala se afla pe pozitia 18, fiind prima junioara din clasament.
De mentionat ca, la finalul saptamanii, Maria Mazilu si echipajul Maria Constantin/Andreea Grecu vor participa la Campionatul European. Acesta se va desfasura in acelasi timp cu a saptea etapa de Cupa Mondiala, pe partia de la Igls, din Austria, pe care sportivele gruparii prahovene o cunosc foarte bine, aici desfasurandu-se si Campionatul national, la care au castigat medaliile de aur, la finalul anului trecut.

Petre APOSTOL
SURSA: http://www.ziarulprahova.ro
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Valea Prahovei

2 Comments

  1. maria constantin

    31 ianuarie 2013 at 1:04 PM

    Ma bucur mult sa gasesc articole despre noi si munca noastra! bobul este un sport foarte complex unde efortul fizic se completeaza cu cel psihic! Andreea si cu mine vom incerca si sezonul viitor sa ne ridicam la nivelul asteptarilor desigur sub bagheta antrenorului nostru Paul Neagu, el fiind cel care ne-a adus la aceste performante!

  2. Mihai Mircea Totpal

    1 februarie 2013 at 12:43 PM

    Si noi ne bucuram foarte mult pentru ca ati regasit si comentat articolul nostru. Va felicitam sincer pentru toata activitatea si rezultatele obtinute. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

„CONCERT LA CASTEL” – Eveniment muzical în premieră la Comarnic

Pe 24 Septembrie 2021, la Comarnic se organizează un eveniment cultural în premieră, intit…