Home Breaking News Stiri interne Mărmureanu: un cutremur catastrofal în…2040

Mărmureanu: un cutremur catastrofal în…2040

4 min read
0
0
331

A fost cutremur astazi in Vrancea. Si nu unul mic. A avut 4, 8 grade pe scara Richter iar unda de soc s-a resimtit si la Bucuresti, Iasi sau Brasov.

Prof. Mărmureanu, directorul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului: « Vom avea un cutremur catastrofal peste 30 de ani!»


A făcut zeci de mii de calcule şi urmăreşte in fiecare clipă activitatea seismică din Romania. Prof. Gheorghe Mărmureanu, directorul Institutului Naţional pentru Fizica Pămantului, ne linişteşte: nu vom avea un cutremur mare pană in 2040!

Într-un interviu acordat agenţiei de ştiri Newsin, prof. Mărmureanu a declarat că, analizând activitatea tectonică de pe mai multe continente, a ajuns la concluzia că în România va mai exista un cutremur catastrofal, de peste 7 grade pe scara Richter, abia peste cel puţin 30 de ani. Seismul va fi unul de adâncime, ce se va descărca în zona Vrancea.

Capitala va fi puţin afectată

4616-314074-7cutremur01.jpg“Acest cutremur, care va fi după 2040, (…), va afecta în primul rând acea zonă (n.r. – Vrancea), iar Bucureştiul va fi mai puţin afectat, în proporţie de 25-30%”, a declarat Mărmureanu. Specialistul crede că singura soluţie pentru a preveni o catastrofă precum cea din 1977 e să se construiască imobile solide. “Problema se pune însă la casele vechi, din secolele XVIII-XIX, din centrul Capitalei”, a adăugat seismologul. El va lansa, săptămâna viitoare, o carte în care va prezenta care sunt cele mai sigure zone seismice din Bucureşti.

Seisme în Filipine şi Oceanul Atlantic

Un cutremur de 6,1 grade pe scara Richter s-a produs, în noaptea de marţi spre miercuri, în Filipine, iar un alt seism, de 6,5 grade pe scara Richter, a fost înregistrat în Oceanul Atlantic, în largul insulelor South Sandwich. Nu au fost raportate victime sau pagube materiale.

Spital folosit în caz de calamitate

Primăria Capitalei vrea să achiziţioneze un spital de urgenţă modular, format din containere, care să fie folosit în caz de cutremur, inundaţii sau război. Unitatea medicală va costa peste 4 milioane de euro şi ar putea fi gata în primăvara anului viitor.

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum au evoluat modalitățile de încălzire a locuinței. Avantajele aduse de inovațiile tehnologice

Viața pe care o trăim noi este una destul de simplă și confortabilă, raportată la alte per…