Home Mici iconari la Rupea in vizita pe Valea Prahovei

Mici iconari la Rupea in vizita pe Valea Prahovei

3 min read
0
0
517

 

La Muzeul de icoane şi obiecte de cult de la Biserica ‘Sfântul Nicolae’ din Rupea s-au desfăşurat, în perioada 27 iunie – 4 iulie, Zilele micilor iconari, informează ‘Ziarul Lumina’, Ediţia de Transilvania. Activitatea şi-a propus să conştientizeze copiii despre rolul icoanei în viaţa creştinului şi să-i iniţieze în tehnica pictării icoanelor pe sticlă.

După ce au înţeles, în cadrul orelor introductive, cât este de importantă pregătirea duhovnicească a pictorului de icoane, cei 25 de copii participanţi, elevi ai claselor I-VI de la Şcoala Generală din Rupea, şi-au primenit sufletele prin Taina Spovedaniei şi prin Taina Împărtăşaniei. Pe parcursul perioadei, elevii au participat la Sfânta Liturghie, la finalul căreia se rostea o rugăciune adresată Sfântului Ierarh Nicolae, a cărui icoană au încercat să o picteze.

În cadrul atelierului de pictură, sub îndrumarea doamnelor profesoare Cosmina Moga şi Mihaela Aldea, elevii au dat dovadă de talent în mânuirea pensulei şi de sensibilitate pentru cele sfinte.

Alături de 20 de copii proveniţi din familii monoparentale sau din familii cu situaţie materială precară, elevii participanţi la ‘Zilele micilor iconari’ au mers într-un pelerinaj gratuit, oferit de parohie, la Mănăstirea Caraiman, Mănăstirea din Sinaia şi au vizitat Castelul Peleş, Casa memorială ‘George Enescu’ din Sinaia şi Grădina Zoologică din Braşov.

O parte dintre elevi au participat zilnic la Vecernie, alături de copiii de la ‘Casa Ioana’ din Rupea şi la orele de muzică bisericească conduse cu dăruire şi profesionalism de teolog Marius Bănuţ. După finalizarea icoanei, elevii au participat la rugăciunea de mulţumire şi au vizitat Muzeul etnografic ‘Vasile Borcoman’ din Rupea.

SURSA: http://www.basilica.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…