Mii de turişti sunt aşteptaţi în acest weekend pe pârtiile de la Sinaia, Buşteni şi Azuga, unde condiţiile pentru practicarea sporturilor de iarnă sunt excelente, stratul de zăpadă depăşind, în unele locuri, un metru.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Sinaia, Mădălina Roşu, a declarat, vineri că în această staţiune, atât pârtiile de mare altitudine cât şi Pârtia Nouă, deservită de telegondolă, care leagă Cota 1.400 de oraş, oferă condiţii foarte bune pentru practicarea sporturilor de iarnă (schi, sanie, snowboard şi tubbing), stratul de zăpadă ajungând chiar la 1,5 metri.

Autorităţile nu recomandă turiştilor să meargă pe pârtiile Papagal, Carp şi Târle, în aceste zone menţinându-se riscul de avalanşă.

De asemenea, la Buşteni sunt deschise pârtiile Kalinderul I şi II, cea de sanie, dar şi Fun Park-ul amenajat în zonă, stratul de zăpadă bătătorită fiind de 60-70 de centimetri.

Staţiunea prahoveană este, în acest sfârşit de săptămână, gazda Cupei Mondiale de Escaladă pe Gheaţă, eveniment organizat de Clubul Alpin Român în colaborare cu Primăria Buşteni, Uniunea Internaţională a Asociaţiilor de Alpinism şi Federaţia Română de Alpinism şi Escaladă.

Competiţia se desfăşoară la baza pârtiei Kalinderu, competitorii escaladând structuri artificiale de 25 de metri înălţime acoperite cu gheaţă menţinută cu ajutorul unui sistem special de refrigerare proiectat şi construit în Canada.

La Azuga, toate instalaţiile pe cablu funcţionează, administratorul domeniului schiabil din staţiune, Vasile Richea, apreciind că pârtiile Cazacu şi Sorica oferă condiţii “excepţionale” pentru schi, stratul de zăpadă fiind de 60-110 cm.

SURSA: http://www.antenasatelor.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Valea Prahovei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Află AICI ce obiectiv turistic din Valea Prahovei te caracterizează în funcție de tipul de personalitate pe care o ai!

Ești tentat să faci o excursie scurtă, chiar și de o zi, pentru a te relaxa și a te bucura…