Home Breaking News “Morgen”: propunerea României la Premiile Oscar de la Londra (14-23 februarie) – Trailer

“Morgen”: propunerea României la Premiile Oscar de la Londra (14-23 februarie) – Trailer

3 min read
0
0
184

Filmul Morgen, propunerea României la Premiile Oscar, va fi proiectat în cadrul festivalului dedicat filmelor străine propuse la Oscar, care va avea loc la Londra în perioada 14-23 februarie 2012. Proiectul reprezintă prima colaborare a Institutului Cultural Român cu centrul de artă Tricycle – binecunoscut în nordul Londrei pentru spectacolele de teatru, proiecţiile de film şi expoziţiile pe care le găzduieşte.

Proiecţia filmului regizat de Marian Crişan va avea loc pe 18 februarie 2012 şi va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu Andras Hathazi, actorul principal.

Nicolas Kent, directorul artistic al centrului de artă Tricycle a declarat: „Suntem onoraţi să găzduim o asemenea sărbătoare de proporţii a cinematografiei internaţionale. De multe ori, filmele străine propuse la Oscar nu sunt difuzate deloc la Londra, iar aceasta este o ocazie minunată de a oferi publicului filme din lumea întreagă”.

Câştigător al premiului special al juriului la festivalul de film de la Locarno, Morgen a fost inspirat dintr-o întâmplare reală. În timp ce îşi petrecea sărbătorile de Crăciun în oraşul natal Salonta, regizorul a citit în presa locală că „doi emigranţi turci au fost prinşi de poliţia de frontieră în timp ce încercau să traverseze ilegal un canal îngheţat”. Filmul spune povestea unui bărbat – Nelu (Andras Hathazi) care, într-o zi, „pescuieşte” un emigrant ilegal turc (Yilmaz Yalcin).

Acesta îi oferă lui Nelu bani pentru a-l ajuta să treacă prin România. Fără să înţeleagă exact ce vrea să îi comunice emigrantul, Nelu ia banii şi îi promite că îl va ajuta să treacă graniţa „mâine” („morgen”, în limba germană).
În Marea Britanie, Morgen a avut premiera în ianuarie 2011 în cadrul festivalului Cinema Romania Now de la Belfast, organizat de ICR Londra în parteneriat cu Queens Film Theatre. De asemenea, filmul a fost inclus şi în programul secţiunii româneşti din cadrul festivalului East End de la Londra, în aprilie 2011.

SURSA: http://www.rgnpress.ro

 

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Breaking News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cauti schele metalice de inchiriat? Bucura-te de calitate garantata, suport in montaj si transport gratuit!

Daca studiezi, chiar in acest moment, oferta de servicii de inchirieri schele metalice de …