Home Breaking News Reteta saptamanii: “Rulouri cu nucă şi scorţişoară”

Reteta saptamanii: “Rulouri cu nucă şi scorţişoară”

5 min read
0
0
146

O reţetă numai bună pentru această iarnă, de bucătărie caldă, cu cuptorul ce coace răspândind în aer aromele de nucă şi de scorţişoară. O coptură din plămadă de cozonac, mai răstălmăcită şi mai dichisită, cunoscută regional în România sub numele de cuib de viespi (preponderent cu nucă) sau internaţional sub cel de cinnamon buns. Aceeaşi Mărie, cu altă pălărie.

Ingrediente:

pentru aluat

  • 450 grame făină
  • 25 grame drojdie proaspătă (sau 7 uscată)
  • 140 ml lapte călduţ
  • 90 grame de unt gras
  • 100 grame de zahăr
  • 2 ouă
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 1 vârf de cuţit de sare

umplutură

  • 100 grame de unt
  • 150 grame miez de nucă
  • 120 grame de zahăr brun
  • 2 linguri de scortişoară măcinată
  • sirop
  • 250 ml lapte
  • 6 linguri de miere
  • 2 plicuri zahăr vanilat

Mod de preparare:

Aluatul pentru rulourile cu scorţişoară se poate face în maşina de pâine. În acest caz, puneţi prima dată laptele călduţ, untul topit, zahărul, zahărul vanilat, sarea şi la sfârşit făina amestecată cu 7 grame de drojdie uscată.

  • Dizolvaţi zahărul şi zahărul vanilat împreună cu sarea în laptele călduţ. Adăugaţi drojdia proaspătă şi lăsaţi la cald 10 minute.
  • Topiţi untul.
  • Amestecaţi făina cu ouăle, untul topit şi laptele cu drojdie. Frământaţi până obţineţi un aluat moale.
  • Lăsaţi aluatul să dospească cel puţin 1 oră la cald.
  • Tocaţi miezul de nucă şi amestecaţi-l cu zahărul şi zahărul brun.
  • Adăugaţi untul topit peste amestecul de nucă.
  • Tapetaţi două tăvi cu hârtie pentru copt.
  • Întindeţi aluatul într-o foaie de aproximativ 30 de centimetri lăţime, groasă de 2-3 milimetri.
  • Adăugaţi umplutura şi întindeţi-o cu o lingură într-un strat uniform.
  • Rulați aluatul până formați un sul.
  • Tăiaţi rulouri groase de un deget cu un cuţit cu lamă subţire şi bine ascuţită.
  • Puneţi rulourile în tăvi, răsturnate, la o distanţă de 2-3 degete unul de altul.
  • Acoperiţi tăvile şi lăsaţi aluatul să crească încă 20-30 de minute.
  • Încingeţi cuptorul la 180 de grade (foc mediu).
  • Coaceţi rulourile timp de 15 minute.
  • Într-o crăticioară, topiţi mierea în lapte cald împreună cu zahărul vanilat.
  • Scoateţi tăvile din cuptor şi, cât sunt încă fierbinţi rulourile, ungeţi-le din belşug cu sirop fierbinte direct în tavă.
  • Lăsaţi rulourile să se răcească.

Rulourile cu nucă şi scorţişoară sunt minunate atunci când sunt calde, dar şi a doua zi alături de o cană caldă de lapte sau ceai.

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro

 

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Breaking News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cauti schele metalice de inchiriat? Bucura-te de calitate garantata, suport in montaj si transport gratuit!

Daca studiezi, chiar in acest moment, oferta de servicii de inchirieri schele metalice de …