Home Muki are iar o viaţă de urs

Muki are iar o viaţă de urs

2 min read
1
0
257

După 10 ani de captivitate într-o cuşcă ascunsă în spatele pensiunii primarului comunei Turia, Daragus Attila, perioadă în care a fost mascota complexului Balvanyos din judeţul Covasna, Muki a ajuns zilele trecute în Parcul Libearty din Zărneşti, unde va avea ocazia de a vedea din nou pădurea şi de a duce o viaţă de urs, de care a fost privat când avea trei luni. Reprezentanţii Asociaţiei „Milioane de Prieteni”, care administrează rezervaţia, susţin că s-au chinuit patru ani pentru a elibera masculul de 350 de kilograme.
La eliberarea ursului au participat şi reprezentanţii WSPA (World Society for the Protection of Animals), ei constatând că animalul se afla într-o condiţie proastă. „Cuşca era mai mare decât altele pe care le-am văzut până acum, dar era foarte murdară şi ruginită, iar în ea nu exista nici un obiect cu care ursul să se joace”, a declarat unul dintre reprezentanţii WSPA.
Cristina Lapis, preşedintele Asociaţiei „Milioane de Prieteni”, crede că Muki ar mai putea trăi aproximativ 20 de ani, dar va trebui să treacă printr-o perioadă de acomodare, destul de stresantă: „Urmează să fie deparazitat, castrat şi vaccinat”.

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

One Comment

  1. Cristina Lapis

    17 octombrie 2010 at 11:59 AM

    Multumesc reprezentantilor media care m-au ajutat la confirscrea ursuletului Muki, si tuturor celor care au un gand bun pentru acest animal nevinovat inchis in puscarie 10 ani.
    Este fericit, a imbratisat primul copac care i-a iesit in cale si s-a tavalit in iarba. Muki s-a intors “acasa” in padurea lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Vezi ce cadouri ai putea să-i faci iubitei tale Crăciunul acesta

Se apropie sărbătorile și ai rămas în pană de idei pentru cadoul iubitei tale? Încă nu e p…