Home Muki are iar o viaţă de urs

Muki are iar o viaţă de urs

2 min read
1
0
191

După 10 ani de captivitate într-o cuşcă ascunsă în spatele pensiunii primarului comunei Turia, Daragus Attila, perioadă în care a fost mascota complexului Balvanyos din judeţul Covasna, Muki a ajuns zilele trecute în Parcul Libearty din Zărneşti, unde va avea ocazia de a vedea din nou pădurea şi de a duce o viaţă de urs, de care a fost privat când avea trei luni. Reprezentanţii Asociaţiei „Milioane de Prieteni”, care administrează rezervaţia, susţin că s-au chinuit patru ani pentru a elibera masculul de 350 de kilograme.
La eliberarea ursului au participat şi reprezentanţii WSPA (World Society for the Protection of Animals), ei constatând că animalul se afla într-o condiţie proastă. „Cuşca era mai mare decât altele pe care le-am văzut până acum, dar era foarte murdară şi ruginită, iar în ea nu exista nici un obiect cu care ursul să se joace”, a declarat unul dintre reprezentanţii WSPA.
Cristina Lapis, preşedintele Asociaţiei „Milioane de Prieteni”, crede că Muki ar mai putea trăi aproximativ 20 de ani, dar va trebui să treacă printr-o perioadă de acomodare, destul de stresantă: „Urmează să fie deparazitat, castrat şi vaccinat”.

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

One Comment

  1. Cristina Lapis

    17 octombrie 2010 at 11:59 AM

    Multumesc reprezentantilor media care m-au ajutat la confirscrea ursuletului Muki, si tuturor celor care au un gand bun pentru acest animal nevinovat inchis in puscarie 10 ani.
    Este fericit, a imbratisat primul copac care i-a iesit in cale si s-a tavalit in iarba. Muki s-a intors “acasa” in padurea lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Este atat de bine sa stii ca la gradinite cei mici sunt ingrijiti si multumiti

Gradinite ale viitorului Este de ajuns sa vezi sali frumos amenajate in gradinite de tip T…