Home Breaking News Stiri Prahova Naomi Robu, singura “eleva de nota 10” din judet

Naomi Robu, singura “eleva de nota 10” din judet

7 min read
0
0
911

Nu a învăţat la o şcoală de prestigiu, nu a făcut meditaţii cu profesori renumiţi şi totuşi a reuşit să devină mândria judeţului Braşov. Este vorba de Naomi Robu, o fată din satul Săvăstreni care a fost singura elevă din judeţ care a intrat la liceu cu media 10. Tânăra va studia la Colegiul Naţional „Radu Negru“, la specializarea Ştiinţele Naturii.

Iubea lectura de mic copil

Naomi este cel mai mare din cei patru copii ai familiei Robu din satul Săvăstreni. Încă de mic copil s-a remarcat prin pasiunea ei faţă de lectură. „Încă de când a început să citească, să înveţe literele, am observat că era preocupată să citească foarte mult. Mi-am dat seama de atunci că o să-i placă cititul. Apoi, din clasa III-a a început să citească romane pe care eu le citeam în clasa a XI-a. Am mai temperat-o puţin şi am supravegheat-o ce cărţi citeşte. Însă i-a prins bine la şcoală: în clasa a IV-a şi-a dat drumul la compunere, la creaţie“, a spus Liliana Robu, mama lui Naomi.

Îndrumare din partea bunicului

Alături de părinţi, bunicul a fost cel care a îndrumat-o, mai ales că a fost şi profesorul ei de Limba şi Literatura Română în primii ani de gimnaziu. Cu toate acestea, nota 10 era destul de greu de obţinut de la bunicul şi profesorul ei. „Cu ea am foarte exigent, deşi sunt bunicul ei. Dacă făcea o lucrare aproape bine nu lua 10, ci 9,96. Aşa că trebuia să-şi dea silinţa să ia 10 curat, fără nicio greşeală“, a spus bunicul lui Naomi, Constantin Robu.

Acest lucru a ajutat-o enorm şi chiar a ambiţionat-o. Şi iată că la sfârşitul celor 8 ani de şcoală, tânăra a reuşit să-şi finalizeze studiile cu media 10 pe linie. 10 a luat şi la evaluarea naţională. „La matematică, profesoara ei din clasa a VIII-a a fost exigentă. Văzând că este descurajată în anumite lucruri, a încurajat-o foarte mult. Am ajutat-o şi eu la matematică, deşi sunt filolog, la liceu am terminat secţia reală. Dar meritul este cel al profesoarei ei de matematică“, a mai spus bunicul ei.

Nu se aştepta la nota 10

Deşi se aşteptau ca Naomi să obţină o notă bună, faptul că a reuşit să fie singura elevă din judeţul Braşov cu notă maximă i-a bucurat şi mai mult. „Ne-am aşteptat să ia peste 9,50, dar nu chiar 10. Ştiam că nota maximă se ia greu şi nu ne aşteptam deloc. Mai ales la limba română, unde sunt tot felul de detalii, care îţi pot scăpa. La matematică a muncit foarte mult, iar la limba română fusese deja la olimpiade. La matematică a lucrat mai mult, mai ales la geometrie“, a mai spus mama lui Naomi, Liliana Robu.

„Sunt foarte fericită pentru că am reuşit să intru unde mi-am propus de la început. Am muncit din clasa I şi am învăţat fiecare lecţie atunci când trebuia. Nu pot să spun că sunt tocilară, dar am muncit ca oricare elev care doreşte să facă ceva în viaţă“, a spus Naomi Robu.

Vrea să devină medic

Eleva va urma acum Colegiul Naţional „Radu Negru“, specializarea Ştiinţele Naturii. Specializarea şi-a ales-o chiar ea pentru că are planuri mari în viitor. Tânăra doreşte să urmeze medicina. „Aş vrea să urmez Facultatea de Medicină, însă nu sunt foarte sigură, am timp să mă gândesc. Îmi place corpul uman, în primul rând creierul, m-a încurajat şi doamna profesoară de biologie şi cred că, într-un fel, mi se potriveşte“, a mai spus eminenta elevă.

Deşi a intrat la liceul dorit şi deşi este în vacanţă, Naomi nu a lăsat la o parte cărţile şi caietele. Aproape zilnic răsfoieşte cărţile din biblioteca bunicului.

(Mihaela BĂRGĂOANU)

SURSA: http://www.bzf.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Prahova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

„CONCERT LA CASTEL” – Eveniment muzical în premieră la Comarnic

Pe 24 Septembrie 2021, la Comarnic se organizează un eveniment cultural în premieră, intit…