×

Naţional Arena în imagini. Ziua stadionului deschis (Foto)

Naţional Arena în imagini. Ziua stadionului deschis (Foto)

Nu puteam sa ratez o astfel de ocazie. Daca ar fi trait, Zavoda sau Covaci sau Pişti Varga, ori poate Titi Teasca ar fi plans, ingenunchind si lipindu-se cu fruntea de gazonul gras, sanatos, facut pentru fotbal adevarat, fara nici o legatura cu plaja pe care se chinuia reprezentativa acum cativa ani, printre smocuri de iarba prizarite din nisip.

1x1-489x320 Naţional Arena în imagini. Ziua stadionului deschis (Foto)

National Arena impresioneaza de cand te apropii, de pe oricare dintre aleile magistrale de pe care poti intra.

National-Arena-p Naţional Arena în imagini. Ziua stadionului deschis (Foto)

Am fost si la meciul Romania – Albania 6-1, ultimul de pe vechiul Stadion National. In partea inferioara a pozei se vad jucatorii Nationalei salutand publicul dupa meci. Urma un turneu final Euro care mi-a produs multa frustrare. Antrenor: Victor Piturca.

Romania-Albania-6-1-251 Naţional Arena în imagini. Ziua stadionului deschis (Foto)

Victor Piturca are noroc cu carul: va juca si primul meci al Nationalei pe noua arena, asa cum l-a jucat si pe ultimul de pe vechea arena, din care mai pastrez si acum o bucata galbena de spatar de scaun.

National-Arena-p2 Naţional Arena în imagini. Ziua stadionului deschis (Foto)

De data aceasta insa Piturca nu mai are cum sa fuga la Constanta. Ar fi nesimtire. Nu se mai poate plange de gazon, de public, de nimic. Daca echipa va juca, ii va fi bine, daca nu, peste 50.000 de microbisti vor pune pe el o presiune uriasa.

National-Arena-p3 Naţional Arena în imagini. Ziua stadionului deschis (Foto)

Pentru ca miza e simpla: avem un stadion de vis, acum ne trebuie fotbal. Din motive mai mult sau mai putin diferite, doua arene imense, cea din Istanbul si cea olimpica dinNational-Arena-p4 Naţional Arena în imagini. Ziua stadionului deschis (Foto) Atena, nu se umplu cu spectatori si meciurile au loc cu un numar dezolant de suporteri.

Cam asa se vor petrece lucrurile si aici daca rezultatele vor intarzia sa apara.

Adevarul: Naţional Arena: istoria fascinantă a „celui mai mare stadion al ţării“. Cum s-a transformat Stadionul „23 August“ dintr-o victorie socialistă într-una capitalistăt Naţional Arena în imagini. Ziua stadionului deschis (Foto)

Ce alternativa are Federatia? Cluj Arena? As! Va fi un infern asemanator. E ceva mai mica, dar ardelenii sunt la fel de rai cu echipele slabe. Ministadionul din Piatra Neamt? Nu mai tine figura. Mai bine ramai la Bucuresti.

Bineinteles ca acum, dupa ce Adriean Videanu isi vede proiectul dus la bun sfarsit si nimeni din presa nu catadicseste sa-i ia barem o declaratie de presa despre noul stadion, multi se impauneaza cu meritele fostului primar general.

Adevarul: Cine au fost cei care au făcut din Groapa Vergului „cel mai mare stadion al ţării“t Naţional Arena în imagini. Ziua stadionului deschis (Foto)

In frunte cu Sorin Abramburescu Oprescu, care are si el meritele sale si, intre doua vise erotice cu autostrazi suspendate cusute cu catgut, mai taie o panglica la ceva initiat de antecesorii sai pe care i-a criticat furibund.

A fost intai Pasajul Basarab, inceput de Traian Basescu. A urmat National Arena, inceput de Adriean Videanu.

Important acum insa este ca aceasta arena fotbalistica grandioasa va ramane. adrieanvideanu-p Naţional Arena în imagini. Ziua stadionului deschis (Foto)Construita exact acolo unde spiritele fotbalului romanesc au inmagazinat energii sportive bune decenii la rand.

renne.rot Naţional Arena în imagini. Ziua stadionului deschis (Foto)
Videanu: “Uite-asa o sa va uitati-n sus la bolta National Arena, atunci cand va fi gata, eu nu o sa mai fiu primar general si cine stie ce papagal o sa se înfăloşeze cu meritele mele”

Un proiect nebunesc, in mijlocul orasului, cand asemenea stadioane se fac dincolo de marginile marilor conurbatii. Sa speram ca vom avea motive sa contemplam peste ani victoriile fotbalului nostru pe aceasta grandioasa arena.

Deocamdata ar trebui sa ne straduim sa o umplem cu continut sportiv, adica sa o meritam.

SURSA: http://www.stareapresei.ro

Partajează acest conținut:

Eu sunt principalul “vinovat” pentru existenta acestei publicații electronice, pretențios numita “Revista”, care își consuma existenta acum în mediul virtual. Sunt un simplu blogger, fără veleități de jurnalist sau studii de specialitate în acest domeniu, fiind economist la baza și manager în activitatea profesionala. Aceasta revista este pentru mine, în primul rand, un hobby, un rezultatul al unei munci zilnice susținută cu mare pasiune și dragoste de tot ce tot ce înseamna frumos în viata (caractere, fapte, locuri), veștile bune și gândirea pozitiva în special, din simpla dorința de a COMUNICA și de a fi mai aproape de OAMENI.

Publică comentariul

You May Have Missed