Home Breaking News Stiri interne Noul slogan al României: Explore the Carpathian Garden

Noul slogan al României: Explore the Carpathian Garden

13 min read
1
0
603

Elena Udrea a pregătit o nouă schimbare la faţă a turismului românesc. După ce anul trecut s-au cheltuit 1.5 milioane de euro pentru campania “Land of choice”, ministrul Turismului va lansa joi, la Shanghai, noul slogan turistic al României, “Explore the Carpathian garden”, conceput şi promovat prin finanţare din fonduri europene potrivit ministerului. Au fost alocaţi 75 milioane de euro până la finalul anului 2013.

logo romania turism

Explore the Carpathian garden” – acesta va fi noul slogan turistic al Românieipe care ministrul Turismului, Elena Udrea, a ales să îl lanseze de ziua României la Expoziţia Mondială de la Shanghai, potrivit Impactnews. În ceea ce priveşte noul logo turistic, acesta va avea ca element principal “frunza”, reprezentând simbolul primordial al naturii, al prospeţimii şi al creşterii. Noul logo este realizat pe un fond albastru care face trimitere spre turismul balnear şi de întreţinere, potrivit aceloraşi surse citate deImpactnews.

Elena Udrea şi  ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, vor fi însoţiţi de legendele sportului românesc, Nadia Comăneci, Ilie Năstase şi Gheorghe Hagi.

“Caracteristicile brandului vor fi subliniate prin recitalul maestrului Gheorghe Zamfir. Publicul prezent la lansare va viziona un film de prezentare a ţării noastre ca destinaţie turistică şi va primi suveniruri inscripţionate cu noul logo, din partea organizatorilor români”, se arată în comunicatul Ministerului Turismului.
Noul brand a fost conceput şi va fi promovat prin finanţare din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional. Au fost alocaţi 75 milioane de euro până la finalul anului 2013.

Udrea va promova un logo fresh care se referă la natură

“Noul brand turistic este unul proaspăt. Brandul este practic o imagine, un slogan, care reprezintă România. Când vezi scris sau o imagine să ştii că se referă la România, se referă la anumite atracţii ale României pentru care tu te-ai duce să vizitezi ţara aia. Va avea un logo care, oriunde va fi văzut, oamenii vor şti că este România, iar brandul acesta arată o imaginea nouă, fresh, care se referă la natură”, a declarat Udrea la B1.

Obiectivul general al brandului de turism este crearea unei imagini pozitive a României prin realizarea şi afirmarea brandului turistic naţional, prin creşterea atractivităţii României în străinătate ca destinaţie de turism şi indirect de afaceri, susţine Ministerul Turismului.

Logo-ul sub care va fi promovatã România este “unul proaspãt, inspirat de unul dintre cele mai puternice simboluri ale poporului român şi în acord cu tendinţele mondiale de reorientare spre naturã, descoperire, conservare“.

Campania “Land of choice” a fost lansată anul trecut cu surle şi trâmbiţe

“Romania, the land of choice” a fost lansat anul trecut ca noul slogan al turismului românesc, la concertul lui Goran Bregovic din Mamaia, din prima zi de Paşte. Ministerului Turismului anunţa la vremea respectivă că crearea sloganului nu a costat niciun ban, fiind realizat în cadrul ministerului, şi va susţine o campanie masivă de promovare a turismului românesc la nivel internaţional.

Clipul de promovare a fost unul cel puţin ciudat şi prezintă mai multe elemente care parcă se întreceau în absurd. Nadia Comăneci promova România cu “sloganul” ţara unde femeile se căsătoresc legal cu patru bărbaţi odată, Ilie Năstase anunţă că, în România, oamenii merg pe stradă călărind zebre, iar fotbalistul Gică Hagi ne îmbie să gustăm peştii care cresc în copaci.

Imn de 10.000 de euro

Imnul campaniei a fost compus de Marius Moga şi a costat 10.000 de euro. Piesa  a avut şi un videoclip. Ministerul Turismului a lansat oficial imnul în concertul organizat de 1 Mai 2009 la Mamaia. “Îmi doresc să placă acest imn, să fie fredonat de toată lumea, să aducă turişti în România”, declara Udrea în seara lansării imnului.

La puţin timp după ce Udrea a lansat imnul, parodiile nu au întârziat să apară. De la Land of choice până la The end of choice nu a fost decât un pas.

Elena Udrea către francezi: Sperăm să vă convingem să vizitaţi România

La începutul lunii iunie, anul trecut, La Paris s-a dat startul campaniei internaţionale de promovare a ţării noastre ca destinaţie turistică. În faţa primăriei din capitala Franţei s-a lansat clipul care promovează turismul românesc.


Gheorghe Hagi, Ilie Năstase şi Nadia Comăneci au fost prezenţi în faţa primăriei din Paris, pentru a-i invita pe francezi să ne viziteze ţara. De asemenea, două ansambluri folclorice au susţinut spectacole în capitala franceză.

“Legăturile noastre cu Franţa sunt vechi şi strânse. Bucureştiul era numit odată Micul Paris, vorbim limbi apropiate. De asemenea, ambele ţări sunt în Uniunea Europeană. Sperăm să vă convingem să vizitaţi România”, a declarat Elena Udrea.

După ce au făcut prezentările oficiale, ministrul Turismului, Elena Udrea şi fostul campion Ilie Năstase au jucat tenis pe terenul din faţa primăriei Parisului.

Campanii cu scandaluri

Elena Udrea a fost al doilea ministru din cabinetul Boc pentru care o comisie de anchetă a Parlamentului a cerut începerea urmăririi penale. În iulie 2009, o decizie similară a fost luată în cazul Monicăi Iacob Ridzi, pe atunci ministru al Tineretului. Relaţiile dintre Elena Udrea şi membrii Comisiei au fost ostile din prima zi.
Ca şi în cazul fostului ministru al Tinrertului, Monica Iacob Ridzi, parlamentarii s-au sesizat după dezvăluiri făcute de presă despre mai multe contracte şi campanii ale Ministerului Turismului.

Printre cei nouă deputaţi care au anchetat-o, au figurat doi adversari declaraţi ai democrat-liberalei: Ludovic Orban şi Adriana Săftoiu, dar şi parlamentari care au făcut parte din Comisia Ridzi. După o lună de activitate, Comisia s-a confruntat cu un mare scandal.

În presă au apărut înregistrări audio ale unei şedinţe cu uşile închise, în care membrii comisiei discutau despre infracţiunile care i-ar putea fi atribuite Elenei Udrea. Au urmat reacţii în lanţ. PD-L a cerut desfiinţarea comisiei, iar Elena Udrea a anunţat că nici ea şi nici angajaţii ministerului nu vor mai veni la audieri şi că se va adresa justiţiei.

Mai mult, Udrea a făcut plângeri penale împotriva membrilor comisiei ale căror voci se regăseau în înregistrarea şedinţei secrete. Ministrul Turismului a venit totuşi de două ori la comisie, dar nu pentru a fi audiată, ci pentru a spune că nu îi recunoaşte autoritatea.

În cele din urmă, Parchetul de pe lângă ÎCCJ a trimis, la începutul acestui an, Camerei Deputaţilor o scrisoare prin care informează că a dispus neînceperea urmăririi penale a ministrului Turismului, Elena Udrea, pentru acuzaţiile formulate de Comisia parlamentară de anchetă.

Comisia parlamentară de anchetă care a anchetat activitatea Ministerului Turismului a acuzat-o pe Elena Udrea de abuz în serviciu contra intereselor publice, instigare la infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, neglijenţă de serviciu, deturnare de fonduri, conflict de interes, prezentare de date inexacte Parlamentului şi refuzul nejustificat de a prezenta informaţii şi documente Parlamentului.

www.realitatea.net

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

One Comment

  1. Kenisha

    22 iulie 2011 at 1:43 PM

    Stay infroamtive, San Diego, yeah boy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Cine poate fi prezența surpriză din play-off-ul Ligii 1 Iată echipele cu potențial de revelație!

Actuala stagiune a Ligii 1 promite o luptă interesantă atât la vârful clasamentului, cât ș…