Home Noutăţi la “Târgul liceelor” de la Aula Universităţii Transilvania

Noutăţi la “Târgul liceelor” de la Aula Universităţii Transilvania

5 min read
0
0
218

Până sâmbătă la ora 14.00, elevii claselor a VIII-a au ocazia de a compara, la Aula Universităţii Transilvania “Sergiu T. Chiriacescu”, ofertele educaţionale a 30 de licee din Braşov, Codlea, Săcele, Predeal sau Prejmer, prezentate în cadrul celei de-a II-a ediţii a “Târgului Liceelor”.
Unităţile şcolare au pregătit cu mare atenţie acest eveniment, fiind editate sau filmate sute de materiale promoţionale, de la simple pliante, broşuri, calendare sau scurte clipuri de promovare a ofertei educaţionale. De asemenea, fiecare liceu, mai ales cele tehnologice, au “expus” şi lucrările practice făcute de liceeni, preparate culinare, haine sau obiecte de artă. Şeful Inspectoratului Şcolar al Judeţului Braşov, prof. Dorel Agache, s-a declarat impresionat de campaniile de promovare ale liceelor tehnice: “Elevii au muncit foarte mult. Au organizat caravane de informare în tot judeţul, iar în cadrul acestui târg ei încearcă să demonstreze că merită să fii elev al şcolii pe care o reprezintă”.  El consideră că implicarea unităţilor şcolare în atragerea unui număr mare de elevi este determinată şi de aplicarea principiului “finanţarea urmează elevul”:  “Pentru a primi mai mulţi bani, liceele trebuie să atragă cât mai mulţi elevi, iar acest lucru se poate realiza doar printr-un act educaţional de calitate. În timp, unităţile care se mulţumesc să funcţioneze din inerţie vor avea mari probleme”.
Târguri la Făgăraş şi Rupea. Prof. Agache a precizat că evenimentul ce se desfăşoară la Braşov este util pentru toţi elevii de clasa a VIII-a, care vor putea completa în cunoştinţă de cauză fişele de opţiuni pentru admiterea în liceu. “Cred că 85-90% dintre cei care termină ciclul gimnazial s-au decis asupra primei opţiuni, însă aceasta nu se materializează întotdeauna. Ei pot vedea aici ce oferă toate liceele şi le va fi extrem de util atunci când vor bifa celelalte specializări sau licee unde şi-ar dori să fie repartizaţi atunci când nu reuşesc să ocupe un loc la primul liceu ales”. El le-a recomandat elevilor, mai ales celor care vor avea medii cuprinse între 8.00 şi 9.50, să treacă în fişa de opţiuni cât mai multe variante, pentru a nu fi puşi în situaţia de a nu fi repartizaţi în prima etapă.
Târgul Liceelor va fi deschis astăzi, între orele 9.00 şi 18.00, iar mâine liceele îşi vor promova produsele între orele 9.00 şi 14.00. Acţiuni similare se desfăşoară şi în alte două oraşe din judeţ, respectiv Făgăraş (unde participă liceele din localitate şi cele din Victoria) şi Rupea.

SURSA: http://www.brasovultau.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Unde trăiește Dumnezeu?” de Hedi SIMON

Omul Îl caută dintotdeauna pe Creatorul său precum caută firul de paie de care să se agațe…