Home Nu deveni victima internetului!

Nu deveni victima internetului!

4 min read
0
0
341

Agenția Natională împotriva Traficului de Persoane (ANTP) a lansat o nouă campanie intitulată “Folosește internetul cu grijă – Traficul de minori are fețe ascunse”, prin care își dorește să explice tinerilor cum să nu devină victime ale unor traficanți de persoane ce acționează prin intermediul site-urilor de socializare.

Din nefericire, acest flagel există și în țara noastră și nu puține sunt situațiile în care fete în vârstă de 12 ani au ajuns să practice prostituția după ce mai întâi și-au dat întâlnire cu persoane cunoscute pe chat. “Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane a lansat o campanie prin care urmărim creșterea gradului de conștientizare și responsabilitate împotriva traficului de copii”, a declarat șeful Centrului Regional ANTP Ploiești, comisar Maria Pantaia.
Reprezentanții centrului regional din Ploiești merg în școli și licee și prezintă elevilor mărturiile unor victime pentru a auzi chiar ei ce se poate întampla dacă dau curs unor invitații făcute pe internet. “În cazul în care traficanții încearcă să recruteze fete tinere, în special de 12 până la 15 ani, acestea, la început, nu cunosc intenția lor de a le recruta. Traficanții vin cu povești de succes, le povestesc pe internet doar ce le place fetelor să audă, încearcă să le câștige sufletul și, de cele mai multe ori, acestea ajung să se îndrăgostească înainte să-i cunoască pe acești traficanți. Ulterior, în momentul în care îi cunosc, infractorii încep să afle diverse secrete din familie și șantajează persoanele respective, pentru a face ceea ce spun ei”, a mai spus Maria Pantaia.
Declarații cu impact puternic
“Au spus că trebuie să fac sex normal și oral, ceea ce pentru mine a fost un șoc. Am început să plâng…, am plâns cinci zile la rând…, nu am mai ieșit din cameră și începuseră să mă lovească”, a mărturisit una dintre fostele victime ale traficului de ființe umane, prin intermediul imaginilor prezentate elevilor. De altfel, toate mărturiile sunt șocante. Părinții au un rol important în a nu permite ca minorilor să li se întâmple așa ceva. Este bine să fiți deschiși cu copiii, să le explicați, fără inhibiții, ce se poate întâmpla dacă își dau întâlnire cu persoane necunoscute și mai ales să le limitați și controlați accesul la internet. Raluca EPARU

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…