Home O elevă din Deva este cel mai tânăr alpinist român care a urcat pe Mont Blanc

O elevă din Deva este cel mai tânăr alpinist român care a urcat pe Mont Blanc

2 min read
0
0
120

Alexandra Marcu are doar 13 ani şi este cel mai tânăr alpinist român care a urcat pe vârful Mont Blanc, cel mai înalt vârf din Alpi.

Eleva din clasa a VII-a  nu se opreşte aici, incursiunile ei pe munte fiind de-abia la început. Alexandra se pregăteşte pentru o expediţie în Kilimanjaro, după ce a ajuns pe vârful Mont Blanc. “În fiecare zi alerg şase kilometri, la fiecare sfârşit de săptămână mergem pe munte, fac tracţiuni, flotări, exerciţii pentru circulaţia sângelui”, a spus Alexandra. “Mă aştept ca traseul să fie lung si greu, dar am sentimentul ca voi reuşi”, a mai spus eleva de clasa a VII-a.

Expediţia în Kilimanjaro va dura şapte zile, iar Alexandra va fi însoţită de tatăl ei, Dan Marcu, cel de la care a şi moştenit pasiunea pentru alpinism. Cei doi, tată şi fiică, vor trebui să se obişnuiască cu temperaturile extrem de scăzute. “Sunt numai antrenor, n-am niciun sentiment pentru fetiţa mea până pune steagul ală în varf. Apoi mă transform total”, a spus tatăl fetei care doreşte ca fetiţa lui să atingă performanţe pe care doar adulţii le-au atins până acum.

Alexandra şi tatăl ei vor pleca din ţară pe 8 octombrie şi se vor întoarce zece zile mai târziu. Dacă expediţia va reuşi, fatava deveni cel mai tânăr român care a urcat la 5.800 de metri altitudine.

SURSA: http://www.cancan.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Lexmark – soluții versatile pentru casă și birou

Compania americană Lexmark s-a remarcat de-a lungul timpului datorită produselor de foarte…