Home O elevă din Deva este cel mai tânăr alpinist român care a urcat pe Mont Blanc

O elevă din Deva este cel mai tânăr alpinist român care a urcat pe Mont Blanc

2 min read
0
0
167

Alexandra Marcu are doar 13 ani şi este cel mai tânăr alpinist român care a urcat pe vârful Mont Blanc, cel mai înalt vârf din Alpi.

Eleva din clasa a VII-a  nu se opreşte aici, incursiunile ei pe munte fiind de-abia la început. Alexandra se pregăteşte pentru o expediţie în Kilimanjaro, după ce a ajuns pe vârful Mont Blanc. “În fiecare zi alerg şase kilometri, la fiecare sfârşit de săptămână mergem pe munte, fac tracţiuni, flotări, exerciţii pentru circulaţia sângelui”, a spus Alexandra. “Mă aştept ca traseul să fie lung si greu, dar am sentimentul ca voi reuşi”, a mai spus eleva de clasa a VII-a.

Expediţia în Kilimanjaro va dura şapte zile, iar Alexandra va fi însoţită de tatăl ei, Dan Marcu, cel de la care a şi moştenit pasiunea pentru alpinism. Cei doi, tată şi fiică, vor trebui să se obişnuiască cu temperaturile extrem de scăzute. “Sunt numai antrenor, n-am niciun sentiment pentru fetiţa mea până pune steagul ală în varf. Apoi mă transform total”, a spus tatăl fetei care doreşte ca fetiţa lui să atingă performanţe pe care doar adulţii le-au atins până acum.

Alexandra şi tatăl ei vor pleca din ţară pe 8 octombrie şi se vor întoarce zece zile mai târziu. Dacă expediţia va reuşi, fatava deveni cel mai tânăr român care a urcat la 5.800 de metri altitudine.

SURSA: http://www.cancan.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Este atat de bine sa stii ca la gradinite cei mici sunt ingrijiti si multumiti

Gradinite ale viitorului Este de ajuns sa vezi sali frumos amenajate in gradinite de tip T…