Home Breaking News Stiri interne O vacanţă de vis: Ediţia de toamnă a târgului de turism care tocmai s-a încheiat la Romexpo (video)

O vacanţă de vis: Ediţia de toamnă a târgului de turism care tocmai s-a încheiat la Romexpo (video)

6 min read
0
0
263

Ediţia de toamnă a târgului de turism tocmai ce s-a încheiat la Romexpo, dar agenţiile şi touroperatorii se întrec în continuare în oferte pentru vacanţa de iarnă.

Pentru iubitorii de schi şi snowboard, ofertele sunt variate. Dacă tradiţionalele pârtii austriece îşi păstrează farmecul, Bulgaria vine puternic din urmă cu staţiuni ca Bansko sau Pamporovo, cunoscute pentru condiţiile bune de schi şi ofertele de cazare ieftine.

Cei care visează la o destinaţie exotică pentru Crăciun şi Revelion au nevoie de un buget ceva mai încăpător. Un circuit de 12 zile în Thailanda, Malaezia sau Singapore trece lejer de 4.400 euro, cu tot cu taxele de viză şi aeroport. O destinaţie ceva mai accesibilă este Malta.

Cei care aleg să petreacă Revelionul în ţară, pot găsi pachete turistice chiar şi la 1.000 de lei, preţ care include 3 nopţi cazare la un hotel de 2 stele din Sovata. Pe Valea Prahovei, tarifele au rămas la nivelul de anul trecut. La hotelurile de trei şi patru stele, preţul pachetului de Crăciun variază între 450 de lei şi 600 lei, iar pentru Revelion ofertele sunt cuprinse între 1.200 si 1.600 de lei. Dacă vă grăbiţi cu rezervările, până la 15 noiembrie puteţi profita şi de reducerile de preţ de până la 15% prin programul naţional “Înscrieri timpurii”.

httpv://www.youtube.com/watch?v=lWhItHhvHVY

Descoperă Eco-România! – VIDEO

Tot la târg i-am cunoscut şi pe pasionaţii turismului rural şi prietenos cu mediul. Asociaţia „Ivan Paţaichin-Mila 23” şi Asociaţia de Ecoturism din România au lansat un parteneriat de promovare a ecoturismului la nivel naţional. Concret, cele două  ONG-uri vor să îi invite pe turiştii români să îşi redescopere ţara pe bicicletă, pe cal, în canoe sau mergând pe jos.

Iniţiatorii proiectului au conceput deja circuite eco în zonele naturale din Munţii Carpaţi, Delta Dunării şi bazinul Dunării. Este vorba de un turism lent, menit să sprijine comunităţile locale şi să păstreze specificul locului.

Momentan, astfel de programe atrag mai degrabă turiştii străini, educaţi deja în spiritul ecoturismului. Pentru români, conceptul reprezintă mai degrabă o noutate.

Deşi ecoturismul este o nişă a turismului internaţional, acesta poate oferi beneficii substanţiale ţărilor care reuşesc să-şi promoveze frumuseţile naturale. De exemplu, aproape jumătate dintre turiştii germani văd natura ca principala motivaţie de a călători, această piaţă însumând în jur de 20 de milioane de călătorii anual.

httpv://www.youtube.com/watch?v=-5qq0fcS7rY

Cu gândul la vacanţa de vară

Moş Crăciun a venit deja la Târgul de Turism cu cadouri mai puţin obişnuite: vacanţe de vară. Agenţiile de la noi au preluat din afară de first minute. Practic, cei care se grăbesc şi îşi rezervă de-acum biletul pentru vara viitoare pot scuti chiar şi 40% din preţul pachetului.

De câţiva ani, românii gospodari cumpără toamna pachete pentru vara viitoare. Unii profită de reducerile substanţiale şi cumpără două sejururi cu banii cu care, în mod normal, şi-ar permite unul singur.

Pentru circuitele cu autocarul sau avionul, reducerile pentru 2012 ajung până la 10%. Aşadar nu e de mirare că mulţi dintre vizitatorii au făcut deja rezervări pentru vara anului viitor.

httpv://www.youtube.com/watch?v=KUHSfjimVtY

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Vezi ce cadouri ai putea să-i faci iubitei tale Crăciunul acesta

Se apropie sărbătorile și ai rămas în pană de idei pentru cadoul iubitei tale? Încă nu e p…