Home Oamenii au inceput sa poarte vesminte acum 170.000 de ani

Oamenii au inceput sa poarte vesminte acum 170.000 de ani

2 min read
0
0
341

Un studiu genetic asupra… paduchilor a furnizat cercetatorilor americani de la Muzeul de Istorie Naturala al Universitatii din Florida informatii privind epoca in care oamenii au adoptat imbracamintea.

Obiectele de imbracaminte nu supravietuiesc trecerii multor milenii, astfel incat in siturile paleontologice foarte vechi nu sunt gasite asemenea vestigii.

In cautarea unui alt mijloc de a afla cand au aparut hainele, oamenii de stiinta au pornit de la constatarea ca paduchii de corp sunt foarte bine adaptati la existenta imbracamintei, (deci ar fi aparut dupa ce au aparut hainele) si au analizat ADN-ul a doua specii de paduchi caracteristice omului (paduchii de cap si cei de corp), pentru a afla cand s-au diferentiat acestea.

Rezultatele arata ca oamenii au inceput sa poarte vesminte cu cca. 70.000 de ani inainte de a migra in regiuni cu clima mai rece (ceea ce, dupa teoria cea mai larg acceptata la ora actuala, s-a intamplat in urma cu aproximativ 100.000 de ani).

Interesant e faptul ca hainele au fost adoptate la multa vreme dupa ce omul si-a pierdut invelisul des de par – “blana” -, fapt petrecut in urma cu aproximativ 1 milion de ani in urma; cu alte cuvinte, oamenii au trait, timp de multe generatii, fara nici o protectie exterioara a corpului.

Sursa: Science Daily

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…