Home Breaking News Stiri Exclusive Octavian D. Curpaş – “Din Câmpia Turzii în Carolina de Sud, Georgia şi Michigan”

Octavian D. Curpaş – “Din Câmpia Turzii în Carolina de Sud, Georgia şi Michigan”

9 min read
0
0
717

Pe 23 noiembrie 2009, în Lawrenceville, Georgia, a venit pe lume Janice Oaida. În traducere, numele Janice înseamnă “Dumnezeu este îndurător”, iar părinţii – Marcel şi Ondina Oaida – nu l-au ales întâmplător pentru fiica lor. Ei au dorit să Îi mulţumească astfel Tatălui Ceresc pentru darul oferit lor – o fetiţă frumoasă, drăgălaşă, vioaie, sănătoasă şi inteligentă.

Oaida1

Marcel Dumitru, de profesie “electrical engineer”, s-a născut pe 6 iulie 1974 la Câmpia Turzii, în judeţul Cluj. Pe 24 iulie 2004, acesta se căsătoreşte la Timişoara cu Lavinia Ondina, economist, născută pe 19 iunie 1975, la Făgăraş, în judeţul Braşov. Cei doi părăsesc România pentru Statele Unite un an mai târziu, pe 10 decembrie 2005. Odată ajunşi în America, aceştia se stabilesc în Anderson, Carolina de Sud.

GrupMichigan

Cu o populaţie de aproximativ cinci milioane de locuitori, “paradisul golfului”, cum este supranumit statul Carolina de Sud, este cu siguranţă unul dintre cele mai pitoreşti state din SUA. Pe lângă frumuseţile naturii şi resursele abundente, statul deţine şi un sistem educaţional de invidiat. Instituţii de învăţământ superior, începând de la universităţi renumite ca “University of South Carolina” din Columbia sau “Furman University” din Greenville, până la numeroase colegii de proporţii mai reduse, fac din Carolina de Sud şi un adevarat “paradis al educaţiei”. De aici, în aprilie 2008, familia Oaida se mută în statul învecinat, Georgia, în zona Atlanta, mai exact în Dacula, un oraşel de lângă Lawrenceville. În fiecare din aceste state – Carolina de Sud şi Georgia – ce fac parte din aşa numita “Bible Belt States” (Centura statelor Biblice), cei doi soţi au fost binecuvântaţi cu câte un copil. Astfel, Jathan Flavian, fiul lor, vede lumina zilei pe 13 decembrie 2006, la Greenville, Carolina de Sud, în timp ce micuţa Janice se naşte în urmă cu şase ani, în Lawrenceville, Georgia. Din iulie, 2013, familia Oaida locuieşte în oraşul Troy din statul Michigan.

Oaida2

Creştini devotaţi, atât Marcel cât şi Lavinia, au participat activ la viaţa bisericii de care au aparţinut – Biserica Baptistă Eben-Ezer, Lawrenceville, Georgia, păstorită de Beniamin Cocar. Soţii Oaida au ajutat la programele speciale realizate în această comunitate şi au lucrat la iniţierea unui grup de laudă şi închinare. Astfel, Marcel asigura ocazional acompaniamentul la pian/orgă, cor (ca acompaniator secundar). La rândul ei, Ondina, care a fost de mică implicată în corul de copii din biserică, în orchestră, ulterior în misiuni pe sate, este foarte activă în lucrarea muzicală. De altfel, încă din copilărie, ea şi-a dorit să cânte tot mai mult şi mai bine spre slava Domnului.

Oaida3

Actualmente, familia Oaida frecventează biserica baptistă numărul 1 din Troy, Michigan, păstorită de Sorin Covaci: http://bisericanoastra.org Pentru Marcel, nevoia de implicare în muzică a apărut la vârsta adolescenţei, în timpul liceului, la Câmpia Turzii. Domnul i-a pus pe inimă acestuia să studieze pianul (orga) şi aşa se face că până la plecarea sa la Timişoara (la facultate), devine instrumentistul principal din biserica pe care o frecventa. În facultate, în cadrul adunărilor studenţeşti organizate de Organizaţia Studenţilor Creştini Evanghelici din Timişoara (OSCET), Marcel este conectat la lucrarea de slujire prin muzică creştină, prin participare şi conducere de trupe de închinare. Ulterior, după absolvirea facultăţii, acesta ajunge în biserica baptistă Betania din Timişoara, unde o cunoaşte pe Ondina şi unde de asemenea, Domnul îi dă oportunitatea de a sluji cu orga. Tot în biserica Betania, sub conducerea fratelui dirijor Dănuţ Ilie, până la plecarea lor din ţară, Marcel şi Ondina sunt implicaţi în lucrarea cu corul.

OaidaJanice

Dincolo de toate însă, nimic nu este mai important pentru cei doi soţi, decât să fie buni părinţi. Dorinţa lor de căpătâi rămâne aceea de a-şi educa ambii copii în dragoste şi temere de Dumnezeu, pentru a fi creştini consacraţi şi oameni de încredere. Jathan este pasionat de muzică şi urmează cursuri de pian. Este un baiat inteligent, cuminte şi iubitor de Dumnezeu.

Vă invităm să ascultaţi una din cântările pe care le-a interpretat în biserica “First Romanian Baptist Church” din Troy, Michigan (minutul 22) la adresa:

Sunday 09-08-2013 PM from First Romanian Baptist – Troy MI on Vimeo.

Copiii se nasc în sânul unei familii şi devin mai târziu parte a societăţii. Un înţelept spunea: “Învaţă-l pe copil ce înseamnă respectul, buna-cuviinţă, responsabilitatea şi moralitatea, încă din primii ani de viaţă. Este una dintre cele mai importante valori pe care copiii trebuie să şi le însuşească”.

Octavian D. Curpaş

Phoenix, Arizona

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…