×

Opt milioane de euro pentru afaceri initiate de tineri. Aplica si tu pentru 10.000 de euro

Opt milioane de euro pentru afaceri initiate de tineri. Aplica si tu pentru 10.000 de euro

1148 Opt milioane de euro pentru afaceri initiate de tineri. Aplica si tu pentru 10.000 de euroDe anul acesta, tinerii care-si infiinteaza prima firma pot obtine un grant de pana la 10.000 de euro şi un credit bancar de pana la 100.000 de euro, girat de Fondul National de Garantare. Odata ce şi-a inregistrat firma la Registrul Comertului, tanarul intreprinzator n-ar trebui decat sa incarce online planul sau de afaceri, care ar primi instantaneu un scor ce il poate califica pentru obtinerea sprijinului financiar. Programul a fost lansat de către Agentia pentru Implementarea Proiectelor Si Programelor pentru Intreprinderile Mici Si Mijlocii (AIPPIMM).
Sunt consideraţi eligibili pentru acest ajutor oamenii de afaceri români, cu o vârstă mai mică de 35 de ani. Ajutorul nerambursabil de maximum 10.000 de euro trebuie să reprezinte cel mult 30% din valoarea totală a proiectului de investiţii. Întreprinzătorii  vor fi scutiţi şi de plata taxelor pentru operaţiunile de înmatriculare a unei microîntreprinderi, efectuate la oficiile registrului comerţului. Proiectul Guvernului prevede că tinerii întreprinzători vor beneficia de scutire de la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajatori pentru veniturile aferente timpului lucrat de patru salariaţi, angajaţi pe durată nedeterminată. Totodată, cei care vor să obţină credite bancare pentru a realiza produse pentru export sau doar pentru dezvoltarea propriei activităţi vor putea beneficia de garanţii de stat. Acestea se ridică la cel mult 89% din valoarea împrumutului, dar nu poate depăşi 800.000 de euro.
Condiţiile statului pentru a vă sprijini afacerea
l Tânărul întreprinzător să angajeze cel puţin doi salariaţi la momentul obţinerii facilităţilor de finanţare
l Firma să aibă în obiectul de activitate cel mult cinci grupe de activităţi CAEN, dar nu intermedieri financiare şi asigurări, tranzacţii imobiliare, activităţi de jocuri de noroc şi pariuri, producţie sau comercializare de armament, muniţii, explozibili, tutun, alcool, plante şi substanţe aflate sub control naţional, precum şi activităţile excluse de normele europene cu privire la ajutorul de stat
l Facilităţile nu se mai acordă din momentul în care cifra de afaceri pentru anul în curs depăşeşte echivalentul în lei a 500.000 de euro.

1149 Opt milioane de euro pentru afaceri initiate de tineri. Aplica si tu pentru 10.000 de euroProgramul 10.000 de euro pentru tineri

S-a aprobat ordonanta de urgenta pentru programul guvernamental 10.000 de euro pentru tinerii pana in 35.Stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor aparţinând întreprinzătorilor tineri

Criterii ce trebuiesc a fi indeplinite de catre tinerii aplicanti la program.

Microîntreprinderea aparţinând întreprinzătorului debutant trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:

a) este societate comercială cu răspundere limitată, care funcţionează pe durată nedeterminată, în condiţiile prevăzute de Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi de prezenta ordonanţă de urgenţă;

b) se încadrează în categoria microîntreprinderilor, în conformitate cu prevederile Legii nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi în conformitate cu prevederile prezentei ordonanţe de urgenţă;

c) este înfiinţată de un întreprinzător debutant, ca asociat unic, sau de cel mult 5 (cinci) întreprinzători debutanţi asociaţi. Îndeplinirea acestei condiţii se constată prin declaraţia, pe proprie răspundere, a fiecăruia, dată în condiţiile art. 2;

d) este administrată de către asociatul unic sau, în mod conjunct, de mai mulţi administratori dintre asociaţi;

e) are în obiectul de activitate cel mult  5 (cinci) grupe de activităţi prevăzute de clasificarea activităţilor din economia naţională în vigoare (CAEN Rev. 2) şi nu poate include în obiectul de activitate următoarele activităţi: intermedieri financiare şi asigurări; tranzacţii imobiliare, activităţi de jocuri de noroc şi pariuri, producţie sau comercializare de armament, muniţii, explozibili, tutun, alcool, substanţe aflate sub control naţional, plante, substanţe şi preparate stupefiante şi psihotrope, precum şi activităţile excluse de normele europene cu privire la ajutorul de stat.

(2) Calitatea de microîntreprindere aparţinând întreprinzătorului debutant se obţine la data înmatriculării la oficiul registrului comerţului în a cărui raza teritorială se află sediul său social, cu îndeplinirea condiţiilor prevăzute la alin. (1).

(3) Prin derogare de la art. 36 din Legea 26/1990 privind registrul comerţului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, firma unei microîntreprinderi aparţinând întreprinzătorului debutant se compune dintr-o denumire proprie însoţită de sintagma scrisă în întregime “societate cu răspundere limitată – întreprinzător debutant” sau abrevierea “S.R.L. – Î. D.” ;

Facilitati date de guvern pentru program!

a) acordarea de către A.I.P.P.I.M.M. a unei alocaţii financiare nerambursabile reprezentând cel mult 30%, dar nu mai mult de 10.000 euro sau echivalentul in lei, din valoarea proiectului aferent planului de afaceri, pentru care face dovada surselor de cofinanţare. Alocaţiile financiare nerambursabile se acordă în limita sumelor aprobate cu această destinaţie în bugetul Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

b) accesul la garanţii acordate de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii S.A. – I.F.N. (F.N.G.C.I.M.M.) pentru creditele contractate de beneficiari în vederea realizării planurilor de afaceri acceptate de A.I.P.P.I.M.M., cu respectarea condiţiilor prevăzute în normele şi procedurile interne ale instituţiilor de credit şi ale F.N.G.C.I.M.M., pana la cel mult 80 % din valoarea creditului solicitat, in limita sumei de 80.000 euro sau echivalentul in lei.

c) scutirea de la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajatori, potrivit legii, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 (patru) salariaţi, angajaţi pe durată nedeterminată. Această perioadă constituie stagiu de cotizare în sistemul public de pensii, iar pentru stabilirea şi calculul drepturilor prevăzute de Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare, se utilizează venitul brut realizat lunar, la care asiguratul datorează contribuţia individuală de asigurări sociale. Pentru fiecare salariat, scutirea nu se acordă pentru veniturile salariale lunare care depăşesc cuantumul salariului mediu brut pe economie din anul anterior.

d) scutirea de la plata taxelor pentru operaţiunile de înmatriculare efectuate la oficiile registrului comerţului, cu ocazia constituirii microîntreprinderii;

e) consiliere, instruire şi sprijin din partea Oficiului Teritorial pentru I.M.M. şi Cooperaţie (O.T.I.M.M.C.) al Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru I.M.M. (A.I.P.P.I.M.M.) în a cărui rază de competenţă îşi are sediul.

Descarca aici toate informatiile necesare despre programul 10.000 de euro pentru tineri.

Noul program ce se doreste a fi implementat de catre guvern privind acordarea unui sprijin financiar in valoare maxima de 10.000 de euro, bani nerambursabili privesc urmatoarele avantaje si dezavantaje.

Avantaje:

– beneficiari pana in 35 ani ani

– statul garanteaza creditului dar nu mai mult de 80%, plafonul maxim fiind inca necunoscut.

– debutanţii vor fi scutiţi şi de la plata taxelor pentru operaţiuni efectuate de ONRC, respectiv 200 de lei. O altă facilitate o constituie scutirea de la plata CAS-ului datorat de angajator pentru maximum patru salariaţi.

Dezavantaje

– tinerii nu trebuie sa mai fi avut nicio firma, sau actiuni la alta firma;

– cei 10.000 de euro pot reprezenta maxim 30% din valoare totala de investitie. Asta inseamna ca pentru a luat toti acesti 10.000 de euro, bugetul proiectul dvs trebuie sa fie de minim 30.000 de euro bani pe care sa-i investiti. cu alte cuvinte statul va da 10.000 de euro daca sunteti dispusi sa mai puneti o suma de 20.000 de euro la afacerea dvs. Pentru cei mai multi personal cred ca daca ar dispune de acesti bani si-ar fi deschis de mult aceasta afacere.
– “Pentru a obţine aceste facilităţi, tânărul debutant are câteva obligaţii: proiectul de investiţii să fie bancabil, să angajeze minimum doi salariaţi, să reinvestească cel puţin 50% din profitul obţinut şi să depună semestrial un raport de progres la Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri (ANIPPIMM), autoritate care se află în subordinea Ministerului Economie şi care care va asigura managementul şi implementarea proiectului”, spune consilierul primului-ministru.

– Tinerii antreprenori pierd facilităţile şi returnează integral către stat finanţarea dacă timp de trei ani vinde sau cesionează o parte din acţiuni altor persoane decât unor tineri debutanţi.
– Prioritare la finanţare vor fi proiectele care vizează activităţi productive şi sunt excluse afacerile gen intermedieri financiare, consultanţă, jocuri de noroc.

– Normele de aplicare vor intra în vigoare în 15 zile de la data la care va fi adoptată ordonanţa. Banii alocaţi de la bugetul de stat pentru finanţarea tinerilor debutanţi în acest an este de 1 milion de euro, sumă care se află alocată în bugetul Ministerului Economiei. Daca facem un mic calcul cei 10.000 de euro vor ajunge doar pentru 100 de debutanti. Daca impartim si la 41 de judete + Bucuresti ne dam seama ca de fapt vor fi doar 2 beneficiari in fiecare judet.

Acum sa incercam sa ne dam seama cum 2 firme nou infiintate in fiecare judet vor reimpropata economia Romaniei, cand numai prin introducerea impozitului forfetar s-au inchis 200.000 de firme.

SURSA: http://cerere-finantare.ro

Partajează acest conținut:

Eu sunt principalul “vinovat” pentru existenta acestei publicații electronice, pretențios numita “Revista”, care își consuma existenta acum în mediul virtual. Sunt un simplu blogger, fără veleități de jurnalist sau studii de specialitate în acest domeniu, fiind economist la baza și manager în activitatea profesionala. Aceasta revista este pentru mine, în primul rand, un hobby, un rezultatul al unei munci zilnice susținută cu mare pasiune și dragoste de tot ce tot ce înseamna frumos în viata (caractere, fapte, locuri), veștile bune și gândirea pozitiva în special, din simpla dorința de a COMUNICA și de a fi mai aproape de OAMENI.

Publică comentariul

You May Have Missed