M-am trezit de dimineata cu niste amintiri foarte placute legate de papanasii cu smantana si dulceata de mure si ma gandesc la cat de buni ii facea mama mea … Daca iti este si tie pofta iata reteta si cateva imagini …

Ingrediente:

  • 500 gr branza de vaci proaspata
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 1 varf lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 esenta vanilie
  • 200 gr faina
  • smantana
  • dulceata de mure

Preparare

  1. Branza se amesteca cu zaharul si bicarbonatul. Se incorporeaza apoi ouale si vanilia, iar la sfarsit faina. Puteti amesteca scurt aluatul cu robotelul sau mixerul sa se omogenizeze mai bine!
    *daca branza e mai umeda s-ar putea sa mai aveti nevoie de 1 lingura de faina in compozitie; aluatul trebuie sa fie usor de format, sa nu fie prea lipicios.
  2. Se pune intr-o tava adanca mult ulei la incins.
  3. Se formeaza din aluat bile de dimensiunea interiorului pumnului. Se strapunge bila cu degetul prin centru, apoi treceti bila prin faina. Usor, mariti gaura din mijloc si aplatizati putin colacul obtinut.
  4. Dati focul la mic sub tigaie si prajiti papanasii pe ambele parti pana sunt rumeni (aprox 5 minute).
  5. Serviti cu smantana si dulceata.

POFTA BUNA !

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

SOS! Soacra vrea să îți redecoreze casa? Iată cum să gestionezi situația FĂRĂ conflicte

După ce se mută împreună, multe cupluri se confruntă cu o problemă comună: părinții lui sa…