Home Papergirl Brasov 2011 – Aducem arta in strada!

Papergirl Brasov 2011 – Aducem arta in strada!

3 min read
0
0
204

In 2006, Aisha Ronniger a initiat in Berlin proiectul de arta Papergirl. Proiectul a fost o sursa de inspiratie pentru iubitorii de arta si a fost astfel adoptat si in alte orase din lume.

Ideea proiectului este aceea de a aduce arta cat mai aproape de public intr-un mod diferit, oamenii ajungand in contact cu arta in viaţa lor de zi cu zi. Artistii pot dona lucrari de arta care vor fi expuse, iar mai apoi daruite de pe biciclete trecatorilor, in stilul baietilor care distribuie ziare in SUA.

In 2010, brasovenii s-au putut bucura de prima editie a proiectului Papergirl Brasov. S-au strans 439 de lucrari, provenind de la 35 de artisti; in ziua distribuirii lucrarilor s-au implicat 16 voluntari pe biciclete.

Pasii proiectului Papergirl Brasov 2011:

 1. Strangerea lucrarilor
  Contributiile artistilor (desene, picturi, schite, benzi desenate, caricaturi, stenciluri, colaje, printuri, fotografii, etc.) sunt trimise prin posta sau sunt aduse personal la ceainaria Ceai et caetera din Brasov, str. Castelului, nr. 37 (vezi harta) si libraria Okian, str. Muresenilor nr. 1.
  Nu exista limitari in ceea ce priveste formatul, subiectul sau cantitatea lucrarilor trimise, prin urmare, rolele vor conţine lucrari originale, printuri si fotografii.
  Toate lucrarile sunt asteptate pana la data de 31 august 2011.
 2. Expozitia
  Toate lucrarile stranse pot fi vazute in cadrul expozitiilor ce se vor desfasura in mai multe locuri din Brasov in prima saptamana din septembrie 2011. La fel ca in strada, lucrarile vor fi liber expuse pentru public. Ele pot fi privite, rasfoite, dar nu si cumparate! Toate lucrarile stranse vor fi distribuite la finalul expozitiilor.
 3. Distributia
  Toti voluntarii „papergirls” si „paperboys” se intalnesc la jumatatea lunii septembrie 2011. Ei se vor plimba prin oras cu bicicletele, aruncand trecatorilor cateo rola cu lucrari de arta, in mod aleatoriu.
 4. Evenimentul va fi sarbatorit cu o petrecere!

Mai multe informatii gasiti pe www.papergirlbrasov.com

SURSA: http://www.iubescbrasovul.ro

TNI - Targul National Imobiliar
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Unde trăiește Dumnezeu?” de Hedi SIMON

Omul Îl caută dintotdeauna pe Creatorul său precum caută firul de paie de care să se agațe…