Home Parcurile naţionale şi naturale administrate de Romsilva vor beneficia de investiţii de 13 mil. lei

Parcurile naţionale şi naturale administrate de Romsilva vor beneficia de investiţii de 13 mil. lei

4 min read
0
1
525

Regia Naţională a Pădurilor-Romsilva are în administrare 22 de parcuri, din care 12 parcuri naţionale şi 10 parcuri naturale, iar suma pe care o va investi în 2011 în administrarea celor 22 de parcuri este de 13,22 milioane lei, din fonduri proprii, potrivit datelor transmise la solicitarea NewsIn.

Parcurile naţionale administrate de Romsilva se află în Munţii Rodnei, Călimani, Cheile Bicazului-Hăşmaş, Piatra Craiului, Cozia, Buila Vânturariţa, Defilul Jiului, Domogled-Valea Cernei, Semenic-Cheile Caraşului, Cheile Nerei, Retezat şi Munţii Măcinului.

Cele zece parcuri naturale administrate de Romsilva sunt în Apuseni, Balta Mică a Brăilei, Bucegi, Grădiştea Muncelului-Cioclovina, Porţile de Fier, Vânători-Neamţ, Munţii Maramureşului, Putna-Vrancea, Comana şi Lunca Mureşului.

Totodată, Romsilva deţine în prezent circa 170 de cabane, amplasate în aproape toată ţara, pe raza direcţiilor silvice, care sunt oferite spre închiriere turiştilor, iar cele care nu vor putea fi folosite vor fi scoase la vânzare. Cabanele sunt utilizate pentru cazarea vânătorilor, sau delegaţilor regiei şi autorităţilor statului (cu atribuţii în domeniul silviculturii) în vederea realizării sarcinilor de serviciu.

“Pentru anul 2011, corelat cu finalizarea acţiunii de atribuire în gestiune a fondurilor cinegetice (contractele de gestiune expirând pentru majoritatea fondurilor regiei în martie – aprilie 2011), în funcţie de numărul fondurilor pe care regia la va mai putea gestiona, cât şi de distribuţia acestora în teritoriu, cabanele de vânătoare care nu vor mai putea fi utilizate vor intra în procedura legală de valorificare”, se arată în datele transmise de Romsilva, la solicitarea Agenţiei NewsIn.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva are în administrare fondul forestier proprietate publică a statului şi se află în subordinea Ministerului Mediului şi Pădurilor. În anul 2010, regia a realizat venituri totale de 1,3 miliarde lei şi un profit brut de 24,5 milioane lei. În prezent, Romsilva are 18.700 angajaţi.

În prezent, suprafaţa totală a fondului forestier naţional acoperă 6,4 milioane ha, din care proprietatea publică a statului administrată de Romsilva este de 3,34 milioane ha, iar terenurile acoperite cu pădure se întind pe 6,2 milioane ha, din care proprietatea publică a statului este de 3,22 milioane ha.

SURSA: http://www.realitatea.net

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…