Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia Partia de Ski Cota 2000 – Muntii Bucegi

Partia de Ski Cota 2000 – Muntii Bucegi

3 min read
0
0
1,275

Intinderea mare de zapada de la cota 2.000 din Sinaia, este impartita in mai multe partii de ski si trasee pentru toate categoriile de schiori. Nu toate sunt amenajate, de aceea recomandam schiorilor cu putina experienta sa nu se aventureze pe traseele nemarcate, iar celor avansati sa le incerce cu prudenta.

Album foto Partia de Ski Cota 2000

 

Descriere Partia de Ski Cota 2000

Cand mergi la ski la Sinaia neaparat trebuie sa schiezi pe Valea Dorului, cea mai frumoasa partie de schi. La Cota 2.000 nu sunt instructori sau scoli de schi si nici centre de inchirieri schiuri. Cei care nu stiu sa schieze ar fi bine sa apeleze la un instructor de la cota 1.400, apoi sa urce. “Acolo e teleferic, iar la cota 2.000 sunt telescaune care te urc cu schiuri cu tot in varful partiei… o minune, poti sa schiezi ore intregi… “- asa a scris Marin Preda despre partiile de ski din Sinaia in “Cel mai iubit dintre pamanteni“. Descrierile autorului se potrivesc cu ce se cunoaste astazi despre Sinaia. De cand a scris M. Preda nu cred sa mai fi fost modernizat telescaunul, totusi instalatiile functioneaza, iar la coada nu se sta foarte mult. Intocmai ca intamplarea din roman sa va asteptati si la zile cu vant puternic, furtuni si temperaturi foarte scazute (-20 grade). Sinaia ofera cel mai bun schi de altitudine (la 2000 m).
Oferta este variata si pentru toate categoriile de schiori/snowboarderi, totalizand aproximativ 10.5 km de partie amenajata si semnalizata. Astfel, incepatorii se pot bucura de o zi pe schiuri in valea Dorului, pe partia valea Soarelui, care este de dificultate usoara spre medie. Schiorii/snowboarderii avansati au la dispozitie partiile din dreapta/stanga telescaunului din Valea Dorului, care sunt de dificultate medie. In zilele cu soare, Valea Dorului este un loc ideal unde va puteti bucura atat de zapada, cat si de soare, crema de plaja nu trebuie sa lipseasca. In valea Dorului se afla si cabana valea Dorului, care este un excelent loc unde va puteti relaxa intre turele de schi si eventual sa stati la plaja.

SURSA: http://www.turismland.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TNI anunta calendarul evenimentelor imobiliare

Odata cu relaxarea masurilor de restrictie, suntem tot mai aproape de revenirea la normali…