Home Pârtii practicabile pe Valea Prahovei

Pârtii practicabile pe Valea Prahovei

4 min read
0
0
177

Sute de turişti petrec sfârşitul de săptămână în staţiunile prahovene Sinaia, Buşteni şi Azuga, unde se schiază în condiţii bune, iar instalaţiile de transport pe cablu funcţionează în condiţii normale.

Sute de turişti petrec acest sfârşit de săptămână în staţiunile montane de pe Valea Prahovei, unde se schiază în condiţii bune, stratul de zăpadă depăşind, pe unele pârtii, jumătate de metru.

Astfel, peste 200 de turişti se află, sâmbătă, pe pârtiile de mare altitudine Valea Dorului şi Valea Soarelui din Sinaia, situate la 2000 de metri altitudine în Masivul Bucegi, au declarat reprezentanţii Salvamont.

Salvatorii montani atrag atenţia că pe munte vizibilitatea este redusă la sub o sută de metri din cauza ceţii.

La Sinaia, pârtiile Carp, Papagal, Târle şi Drum de Vară sunt impracticabile întrucât stratul de zăpadă este subţire, iar prin zăpadă ies bolovani care fac imposibilă practicarea schiului şi a snowboard-ului.

De asemenea, aproximativ o mie de turişti se află pe pârtia Kalinderu din Buşteni, unde stratul de zăpadă artificială depăşeşte 70 de centimetri, iar instalaţiile de transport pe cablu funcţionează în condiţii normale, a declarat şeful de instalaţie Mihai Dobre.

Şi la Azuga pârtiile sunt deschise pentru turişti, iar instalaţiile de transport pe cablu funcţionează în condiţii normale, a declarat primarul oraşului, Adrian Purcaru.

Sâmbătă dimineaţă, salvamontiştii din Sinaia au intervenit pentru a transporta un bărbat căruia i s-a făcut rău în telecabină. Potrivit reprezentanţilor serviciului local Salvamont, bărbatul a leşinat în timp ce se afla în telecabina care urcă de la cota 1400 la cota 2 000 din Bucegi. El a fost preluat de către salvatorii montani şi coborât cu telecabina, apoi cu telegondola care face legătura între Cota 1 400 şi staţiunea Sinaia, unde a fost aşteptat de un echipaj medical al Serviciului de Ambulanţă Prahova, care i-a acordat primul ajutor.

SURSA: http://www.mediafax.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Tips&tricks: cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii despre hidroizolatiile pentru fundatii

Iti doresti sa-ti construiesti o casa, pentru a te bucura de confortul pe care un astfel d…