Home Pârtiile din Sinaia, Buşteni şi Azuga, practicabile în acest week-end

Pârtiile din Sinaia, Buşteni şi Azuga, practicabile în acest week-end

3 min read
0
0
252

Temperaturile pozitive şi ploile din ultima perioadă au subţiat stratul de zăpadă, însă pârtiile din staţiunile Sinaia, Buşteni şi Azuga sunt în continuare practicabile, fiind acoperite cu un strat de zăpadă artificială de cel mult 30 de centimetri.

Temperaturile de peste zero grade Celsius şi ploile din ultima perioadă au subţiat considerabil stratul de zăpadă de pe pârtiile din staţiunile de pe Valea Prahovei, însă acestea sunt practicabile în acest week-end.

La Sinaia se poate schia pe pârtiile de mare altitudine Valea Dorului şi Valea Soarelui unde, potrivit reprezentanţilor Salvamont Sinaia, stratul de zăpadă este de 20 de centimetri. Pârtiile Târle, Papagal, Carp şi Drum de Vară, care fac parte din domeniul schiabil al staţiunii Sinaia nu sunt practicabile.

Pe pârtia Kalinderu, din Buşteni, stratul de zăpadă, care în urmă cu două săptămâni era de 80 de centimetri, a fost subţiat considerabil din cauza ploilor. Administratorul pârtiei, Ion Vasilescu, a declarat că pe Kalinderu stratul de zăpadă în acest week-end este de 30 de centimetri, întrucât în perioada rece administraţia pârtiei a făcut rezerve de zăpadă artificială pe care le-a depozitat pe marginea pârtiei, iar acum această zăpadă este împrăştiată în zonele unde este necesar, astfel încât condiţiile pentru practicarea sporturilor de iarnă sunt bune.

Şi în staţiunea prahoveană Azuga se schiază, pe pârtia Sorica şi parţial pe pârtia Cazacu, respectiv în zona din această pârtie dedicată începătorilor, a declarat primarul oraşului, Adrian Purcaru.

Pe pârtiile din Azuga stratul de zăpadă este de aproximativ 25 de centimetri.

SURSA: http://www.mediafax.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum să integrezi puloverele bărbătești în ținute smart-casual pentru cele mai chic outfituri în sezonul rece

Puloverul este o piesă indispensabilă, un ‘’must-have’’ pentru garderoba bărbaților. Când …