Home Breaking News Stiri interne Păstrăv proaspăt şi un week-end răcoros, la munte

Păstrăv proaspăt şi un week-end răcoros, la munte

6 min read
0
0
312

Foc de tabără, plimbări cu poneii, karaoke şi aer curat. De toate acestea puteţi avea parte dacă petreceţi un week-end la munte, la una din păstrăvăriile din Argeş.

Dacă aveţi poftă să frigeţi pe grătar un peşte proaspăt, dar şi să scăpaţi de aglomeraţia şi aerul sufocant din oraş, puteţi să daţi o fugă, în acest sfârşit de săptămână, la una din păstrăvăriile din judeţ. Cu siguranţă vă veţi relaxa ascultând susurul apei cristaline, limpede şi rece şi vă veţi bucura de priveliştea munţilor ale căror creste se înalţă falnice spre cer.

Situată în localitatea Albeştii de Muscel, sat Cândeşti, la aproximativ 80 de kilometri de Piteşti, păstrăvăria Brătioara, amplasată pe cursul pârâului cu acelaşi nume, este o oază de linişte în care vă puteţi refugia oricând.

În localitate se află şi mina de calcar din care se extrage celebra piatră de Albeşti, folosită la construirea a numeroase monumente, printre care Arcul de Triumf din Bucureşti şi Mânăstirea Curtea de Argeş.

Cei care vor să practice echitaţia au la dispoziţie cai blânzi şi ponei pentru cei mici.Seara puteţi lua parte la focul de tabără sau vă puteţi distra alături de prieteni la karaoke, fotbal de masă, şah sau table. La ora 18.30, peştii sunt hrăniţi, ritualul fiind unul spectaculos. Apa începe să se agite când toţi păstrăvii gonesc spre mâncare, învolburându-se asemenea unui vulcan înainte de a erupe.

16 lei kilogramul de păstrăv

Dacă vreţi să admiraţi îndeaproape frumuseţile munţilor Iezer puteţi face o drumeţie pe unul din traseele montane. Când vă veţi întoarce, seara, istoviţi după o zi de plimbat, puteţi degusta preparatele tradiţionale pregătite la păstrăvărie.

Păstrăvăria oferă şi cazare, punând la dispoziţia clienţilor 10 camere pentru preţul de 50 de lei de persoană, cu micul dejun inclus. Aici puteţi pescuit, atât în lacurile special amenajate, cât şi în pârâul Brătioara. Daca vreţi doar să cumpăraţi peşte, un kilogram de păstrăv proaspă costă 16 lei.

La câţiva zeci de kilometri mai sus, în comuna Dâmbovicioara, păstrăvăria  cu acelaşi nume vă aşteaptă să degustaţi peştele proaspăt care înoată în apele reci de munte. Bazinele adăpostesc păstrăv de difrite măsimi care poate fi achiziţionat la preţuri între 16 şi 18 lei, în funcţie de mărime. Printre obiectivele turistice pe care le puteţi vizita în zonă se numără Mauseleul Mateiaşi şi peştera Dâmbovicioara.

Păstrăvărie pe Valea Argeşului

O altă păstrăvărie unde puteţi pescui în voie este cea situată pe Valea Argeşului, în satul Oeşti, la aproximativ 45 de kilometri de Piteşti. Construită în 1974 şi renovată de curând, aceasta are 20 de bazine care produc anual aproximativ 30 de tone de peşte. Şi aici kilogramul de peşte este la acelaşi preţ, respcetiv 16 lei. În plus, în zona Curtea de Argeş sunt o mulţime de obiective turistice care pot fi vizitate şi anume: Mânăstirea Curtea de Argeş, Biserica Domnească, Cetatea Poienari, barajul Vidraru.

SURSA: http://www.adevarul.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum să integrezi puloverele bărbătești în ținute smart-casual pentru cele mai chic outfituri în sezonul rece

Puloverul este o piesă indispensabilă, un ‘’must-have’’ pentru garderoba bărbaților. Când …