Home Patru zile de distractie la Oktoberfest

Patru zile de distractie la Oktoberfest

3 min read
0
0
527

Între 8 şi 11 septembrie, distracţia se mută la Arenele „Ion Ţiriac”. Berea va curge în valuri, micii şi cânaţii bavarezi vor sfârâi pe grătare, iar doamnele sunt provocate la concursul Miss Oktoberfest.

„Micul Oktoberfest”  de la Braşov nu mai are nevoie de nicio prezentare: distracţie, bere, tradiţie germană sunt trei cuvinte care descriu cel mai bine festivalul berii de sub Tâmpa. „Spre deosebire de anul trecut, în prima zi a sărbătorii vom pleca din oraş, din faţa Primăriei, cu un alai mare de oameni îmbrăcaţi în costume tradiţionale germane şi cu o căruţă plină cu butoaie cu bere. Parada va urca pe Strada Mureşenilor, Poarta Ecaterinei şi ne vom opri la Arenele «Ion Ţiriac» unde vom da cep butoaielor cu bere”, a spus Werner Braun, preşedintele Clubului Oamenilor de Afaceri Germani, organizatorul manifestării.

Show de flair şi Miss Oktoberfest

Sute de hectolitri de bere la halbă, din sortimente românesti şi germane, mâncăruri tradiţionale, cârnăciori autohtoni sau renumiţii türingeri îi aşteaptă pe amatorii de Oktoberfest. Festinul va fi întrerupt de tot felul de concursuri, concerte şi alte suprize oferite de organizatori. Vineri seara, de la ora 21.00, spectatorii sunt aşteptaţi la un show de flair oferit de Valentin Luca, barmanul braşovean care a făcut furori cu jongleriile sale la emisiunea „Românii au talent”.

Punctul culminant al sărbătorii berii va fi însă concursul Miss Oktoberfest care va avea loc duminică, 11 septembrie, între orele 19.00 şi 20.00. Anul trecut, participantele au făcut deliciul spectatorilor la proba de dans într-un picior şi la cea de prins cu gura, dintr-o undiţă, un cârnat bine rumenit.

Anul trecut, peste 4000 de oameni au participat la Oktoberfest, iar anul acesta organizatorii se aşteaptă la şi mai mulţi băutori de bere. „Dacă timpul va fi frumos, cu siguranţă distracţia va fi maximă. Vrem să ne apropiem cât mai mult de Oktoberfestul original, din München”, a mai pus Werner Braun.

SURSA: http://www.adevarul.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…