Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Busteni Pe 8 august va invitam sa participati la “Campionatul National de Alergare Montana Busteni 2015”

Pe 8 august va invitam sa participati la “Campionatul National de Alergare Montana Busteni 2015”

6 min read
0
0
351

Federatia Romana de Atletism in parteneriat cu Primaria Orasului Busteni si Asociatia Sport la Orice Varsta va invita sa participati cu un numar cat mai mare de sportivi la Campionatul National de Alergare Montana Busteni 2015. Pentru sportivii legitimati Federatia Romana de Atletism, Sport La Orice Varsta si Primaria Busteni organizeaza Campionatul National cu start sambata 8 august ora 9.00 din fata Primariei Busteni!

11817268_585530704919987_3614040869792398490_n

Distanta: 3.8 km si 297 metri diferenta de nivel pozitiva/tura + 700 metri si 73 metri diferenta de nivel pozitiva (start – tura) + 700 metri si 73 metri diferenta de nivel negativa (tura – finish)
Categorii:
Junioare – 1 tura – 5.2 km si 370 metri +-
Juniori – 2 ture – 9 km si 670 metri +-
Senioare – 2 ture – 9 km si 670 metri +-
Seniori – 3 ture – 12.8 km si 970 metri +-
Start: Sambata, 8 august 2015, ora 9:00 din fata Primariei Busteni
Teren: 1.8 km asfalt (tura si “bretea), 3.4 km poteca si drum forestier
Puncte de susținere: 6 puncte de susținere (hidratare, orientare etc.)
Marcaj: banda de semnalizare

Campionatul National de Alergare Montană parcurge zona superba de la baza munților Bucegi, deasupra orașului Bușteni, urcă pe pârtia Kalinderu până în capătul acesteia, coborând apoi vertiginos spre Valea Alba și, totul într-o bucla de 3.8 kilometri, startul și sosirea facându-se din fața Primăriei Orașului Bușteni.

Este un traseu format din doua parti, o „bretea” de legătură de 700 metri care se aleargă de la start spre intrarea pe bucla de 3.8 kilometri și spre sosire, după finalizarea numărului impus de ture, conform categoriei de participare

Startul se va da din fata Primariei Busteni, se alearga 700 metri pe asfalt, prin oras, pana la intrarea pe tura de 3.8 kilometri (punct de hidratare), de unde se intra pe poteca, apoi un drum forestier și se continuă cu urcarea pe pârtia Kalinderu, pe latura stângă a acesteia, în direcția de urcare. La jumătatea urcării poteca se mută pe partea dreaptă pe direcția de urcare (punct de hidratare).

Urcușul continua abrupt până în capătul de sus al pârtiei, în fața Cabanei Kalinderu, de unde se cotește spre dreapta, la 180 de grade, coborând prin același loc prin care am urcat (urcarea și coborârea vor fi demarcate cu culoare separate) până la punctul de hidratare. De aici, se continua coborârea spre stânga, abrupt, paralel cu pârtia Kalinderu. Se recomandă atenție sporită deoarece poteca prezinta probleme (iarbă și șanțuri de drenaj ale pârtiei  care vor fi marcate cu semne de atenționare!). Trecem pe deasupra stației de plecare a gondolei, și intrăm în pădure, trecând Valea Alba (râu). Poteca continua în coborâre, spre dreapta, paralele cu râul și iese în asfalt unde facem dreapta și imediat stânga, tot în coborâre dar pe niște trepte de lemn, între râu și magazinele de ski care deservesc pârtia. Revenim la asfalt, aproximativ 400m, cotim dreapta și imediat dreapta reintrând pe poteca și în pădure, urcăm scurt și abrupt până la punctul de intrare și ieșire în buclă (punct de hidratare).

La finalizarea numărului de ture impus conform categoriei de vârstă, revenim pe „breteaua” pe care am urcat și ne îndreptăm spre sosirea de la Primaria Orasului Busteni (Finish, punct de revitalizare), unde veti fi intampinati de suporteri, prieteni si locuitorii orasului Busteni.

Un eveniment caruia vrem sa-i dam “culoarea” si importanta pe care ar trebui sa o aibe!
Va asteptam ca spectatori sa ii aplaudam pe cei mai buni atleti din Romania!

SURSA: http://busteni.skyrace.ro/

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Busteni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cine poate fi prezența surpriză din play-off-ul Ligii 1 Iată echipele cu potențial de revelație!

Actuala stagiune a Ligii 1 promite o luptă interesantă atât la vârful clasamentului, cât ș…