Home Stiri Recomandate Pe Valea Prahovei, 70% din sejururile din minivacanta de Sf. Maria au fost de 4 stele; 90% din turisti sunt romani

Pe Valea Prahovei, 70% din sejururile din minivacanta de Sf. Maria au fost de 4 stele; 90% din turisti sunt romani

3 min read
0
0
802

Minivacanța de Sf. Maria a făcut ca pentru multe destinații din țară acesta să fie  cel mai aglomerat weekend al verii, în stațiunile de pe Valea Prahovei cele mai căutate fiind locațiile cu SPA și restaurante cu terasă, gradul de ocupare ajungând la Bușteni și Sinaia la 92-95%, potrivit lui Adrian Voican, Președintele Bibi Touring Touroperator.

“În Sinaia, gradul de ocupare a depășit 98%, pe toate cele 4 nopți ale minivacanței, 90% dintre turiști fiind români. 70% dintre sejururi au fost de 4 nopți (15% fiind rezervate cu ajutorul voucherelor de vacanță), dar au existat și variante de câte 2 nopți. La un hotel de patru stele, o cameră standard pentru doi adulți a costat 2500 lei/cameră/sejur cu mic dejun, parcare și SPA incluse. Și băile sărate de la Poiana Campina atrag tot mai multi clienți, în special din București datorită efectului terapeutic, gradul de ocupare fiind de 87%, în creștere cu 15% față de aceeași perioadă a anului trecut”, a precizat Adrian Voican.

Prin agențiile de turism din Prahova, destinațiile cele mai vândute sunt Sinaia, Predeal, Poiana Brașov, cu o medie de 500 lei/persoană sejur, urmate de Bușteni, Cheile Grădiștei, Vatra Dornei, Bran, Gura Humorului, Moneasa, Azuga, cele mai mici prețuri fiind de 250 lei/persoană/2 nopți. Pe zona balneo, pe primele locuri se situează Felix, Herculane și Olănesti, urmate de Covasna, Călimanești-Căciulata și Sovata. Tariful mediu pentru un sejur de 6 nopți costă 1000 lei/persoană, variind de la 700 la 1300 lei în funcție de stațiune și pachetul de servicii.

SURSA: https://www.prahovabusiness.ro
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Hrană umedă pentru pisici: beneficii pe care trebuie să le cunoști

Hrana umeda pisici este unul dintre alimentele preferate de către feline datorită tuturor …