Home Pericol de avalanse pe muntii din zona

Pericol de avalanse pe muntii din zona

2 min read
0
0
266
Temperaturile tot mai ridicate, în combinaţie cu zăpada rămasă de la ultimele ninsori şi cu ploaia neaşteptată care s-a abătut asupra judeţului au transformat muntele într-un loc neprietenos în week-end-ul care tocmai s-a încheiat. Mai mult decât atât, unele dintre zonele montane au devenit de-a dreptul periculoase, din cauza riscului de avalanşe, după cum au avertizat salvamontiştii.
Dacă la altitudini mici turiştii n-au mai fost întâmpinaţi de nămeţii de acum o săptămână, ci de mocirlă, la peste 1.500-1.600 de metri nu li s-a recomandat să urce, din cauza riscului de alunecare şi, pe unele creste, chiar de avalanşe.
Astfel, salvamontiştii i-au sfătuit pe turişti să nu se aventureze pe traseele din Sinaia, pentru că pe sub zăpadă s-a format un strat periculos de gheaţă, şi să evite zonele Bran – Clincea – Vârful Omu, Bran – Botea – Vârful Omu şi Şimon – Plaiul lui Lom- Padina, din cauza riscului de avalanşe.
Nici Ioan Pivodă, şeful Salvamontului Zărneşti, nu a recomandat drumeţiile la altitudini de peste 1.500 de metri. În fapt, acesta i-a sfătuit pe cetăţeni să renunţe la asemenea înălţimi pe tot parcursul iernii, pentru că riscurile de alunecare sau de rătăcire sunt continue. Totuşi, el ne-a informat că pe teritoriul supravegheat de echipele sale nu există pericol de avalanşe, întrucât nu s-au depus cantităţi mari de zăpadă.

sursa: Transilvania Expres

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum să integrezi puloverele bărbătești în ținute smart-casual pentru cele mai chic outfituri în sezonul rece

Puloverul este o piesă indispensabilă, un ‘’must-have’’ pentru garderoba bărbaților. Când …