Home Peter Maffay inaugureaza un centru pentru copii

Peter Maffay inaugureaza un centru pentru copii

4 min read
0
0
450

Fundaţia înfiinţată de renumitul rocker-cantautor german (de origine română) Peter Maffay va inaugura pe 27 septembrie, la Roadeş, un centru pentru copiii traumatizaţi. Este vorba de o investiţie de aproape 3 milioane de euro. Cântăreţul, originar din Braşov, a cumpărat în urmă cu un an casa parohială a Bisericii Evanghelice şi anexele acesteia din satul Roadeş, în apropierea oraşului Rupea, pentru realizarea unei tabere destinate copiilor traumatizaţi. Va fi o tabără de 14 locuri, în care copiii vor veni atât din România, cât şi din restul ţărilor europene. Ei vor petrece, pe timp de vară, vacanţe de câte două săptămâni. „Doresc ca aici să îi aduc pe copiii traumatizaţi din diferite motive, de la divorţuri în familie, la probleme de alcool sau droguri. Pentru că mulţi nu ştiu nici ce e aia o vacă şi cred că laptele se găseşte direct în cutii, aici vor învăţa multe despre viaţă şi despre multe meşteşuguri care riscă să fie uitate”, spune cântăreţul.
Originar din Brasov. Peter Maffay s-a născut la Braşov în 1949. În 1963 a emigrat cu familia în RFG. Este considerat unul dintre cei mai importanţi cântăreţi germani şi este cunoscut pentru implicarea sa în proiecte social-politice, de combatere a xenofobiei, de promovare a păcii şi de ajutorare a tinerilor şi copiilor bolnavi sau maltrataţi.
Prima trupă a celebrului cântăreţ s-a numit „The Dukes” şi de-a lungul vieţii a lansat zeci de albume, a susţinut sute de concerte şi a cântat în faţa a mii de oameni. Lovitura în lumea muzicală a dat-o cu adevărat în anul 1970, când a lansat şlagărul „Du” („Tu” melodie care a făcut furori în rândul iubitorilor de muzică pop.
În timp, s-a reorientat către muzica rock şi a devenit din ce în ce mai apreciat. El este acum interpret, compozitor, chitarist, dar şi producător muzical. 40 de milioane de discuri vândute indică marea lui popularitate în Germania.

SURSA: http://www.brasovultau.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…