Home Piesa de teatru “Ciclopul” interpretata de 11 persoane condamnate de la Penitenciarul Codlea

Piesa de teatru “Ciclopul” interpretata de 11 persoane condamnate de la Penitenciarul Codlea

4 min read
0
0
202

Data: 7 octombrie

Loc de desfasurare: Centrul Cultural Reduta

Joi, 7 octombrie 2010, începând cu ora 17.00, pe scena Centrului Cultural Reduta din Braşov trupa de teatru compusă, din 11 persoane private de libertate aflate în custodia Penitenciarului Codlea, va oferi o reprezentaţie a piesei ,,Ciclopul” – după Euripide.

Exprimarea prin artă reprezintă o modalitate de implicare a persoanelor condamnate, în activităţi menite să dezvolte un comportament prosocial, o responsabilitate a activităţilor de grup în care scopul comun să primeze celui personal. Faptul că cei 11 actori reuşesc să devină pentru câteva minute alte persoane, arată disponibilitatea acestora de a răspunde pozitiv activităţilor specifice de intervenţie recuperativă desfăşurate în penitenciar. Reprezentaţia trupei de teatru este premergătoare participării acesteia la Festivalul Naţional de Teatru al Deţinuţilor realizat de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor în luna noiembrie 2010 la Bucureşti.

Manifestarea este posibilă prin implicarea şi devotamentul desăvârşit al domnului actor Gabriel Costea care a realizat regia şi scenografia spectacolului.
Nu în ultimul rând, reprezentaţia prinde viaţă şi datorită bunăvoinţei domnului Marius Cisar, directorul Centrului Cultural Reduta, care a pus la dispoziţia organizatorilor locaţia unde se va desfăşura spectacolul.

Evenimentul îşi propune să oglindească într-o formă expresivă în percepţia comunităţii sociale, potenţialul creator şi simţul artistic al persoanelor din mediul carceral, vizând consolidarea legăturilor dintre mediul de detenţie şi societatea civilă, dar, în mod special, contribuind la cultivarea, promovarea şi aprecierea valorilor şi a artei autentice, care nu sunt îngrădite de libertate.
Accesul la această manifestare va fi permis tuturor persoanelor dornice de a vedea puse în lumină valenţele artistice ale persoanelor private de libertate aflate în custodia Penitenciarului Codlea.

Distributia:
Voivod Vasile  – Ciclopul
Savin Marius – Odiseu
Cioanca Stefan – Corifeu
Codreanu Mihai – vaslas
Langas Gabriel – vaslas

Grup satiri:
Neagu Nicolae
Matei Lucian
Iordache Costel
Gheorghe Razvan
Blaga Alexandru
Teleanu Ovidiu

Pentru detalii şi informaţii suplimentare, desemnăm ca persoană de contact pe: purtătorul de cuvânt – comisar Dan RUSU–telefon 0268/251936 int.110, fax 0268/251753, mobil de serviciu 0741265731, e-mail: drusu@dgp.ro

SURSA: http://www.iubescbrasovul.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Tips&tricks: cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii despre hidroizolatiile pentru fundatii

Iti doresti sa-ti construiesti o casa, pentru a te bucura de confortul pe care un astfel d…