Home Ploaia a stricat planurile turiştilor

Ploaia a stricat planurile turiştilor

5 min read
0
0
402

Tainele sporturilor de iarnă au fost desluşite de toţi începătorii la sfârşitul săptămânii, în cadrul festivalului Sinaia Forever. Cea de-a XVII–a ediţie a evenimentului a fost dedicată lecţiilor de schi, iar începătorii au avut prilejul să înveţe primele mişcări, însă nu pe pârtie, ci pe asfalt. Din păcate, ploaia puternică a cam stricat planurile oaspeţilor, dar şi pe cele ale comercianţilor.

Îmbrăcaţi gros şi cu umbrelele deasupra capului, turiştii au încercat să se distreze printre picăturile de ploaie. Mulţi nu au rezistat decât câteva ore în frig şi au plecat puţin dezamăgiţi acasă, în timp ce alţii au rămas în staţiune până seara târziu pentru a urmări concertele din parcul Dimitrie Ghica. Bulevardul central al staţiunii a fost amenajat ca o pârtie de schi şi împărţit în trei zone: pentru începători, medii şi avansaţi.  Aşa cum era de aşteptat, cei mai încântaţi au fost copiii, care au ascultat cu atenţie fiecare indicaţie şi au convins părinţii să-i ducă la iarnă pe pârtie. „Cel mic este foarte încântat de indicaţiile specialistului şi a învăţat câteva mişcări. Sunt curios dacă le va mai ţine minte până în decembrie, pentru că atunci mi-am propus să îl duc la o şcoală de schi, pentru că îi place acest sport. Din păcate, eu nu am învăţat să schiez, iar acum îmi pare rău, însă, cine ştie, niciodată nu este prea târziu. Mă bucur că am avut ocazia să descopăr că are talent şi aş fi vrut să  stăm mai mult la Sinaia, însă plouă şi nu prea avem unde să ne adăpostim”, a povestit Vlad Toma din Ploieşti. Dezamăgiţi de vreme au fost şi comercianţii de la terase. Au sperat că anul acesta festivalul le va aduce încasări spectaculoase, însă câştigul nu a fost pe măsura aşteptărilor. Deşi au avut preparate pentru toate gusturile şi băutură din belşug, vânzările au fost mult mai mici comparativ cu anii trecuţi.
„Am avut vânzare slabă, deşi preţurile au fost de criză. Lume a fost la festival, însă mai puţină decât anul trecut şi cred că de vină a fost ploaia. Asta este! Ne mulţumim cu ce am câştigat şi ne gândim dacă mai are rost să mai venim la următoarea ediţie”, a spus un comerciant. Dacă în centrul staţiunii a fost forfotă, pe DN 1 s-a stat în coloană, spre disperarea şoferilor. Pe tot parcursul festivalului, circulaţia a fost închisă în centrul staţiunii, iar pe centură s-a circulat infernal. În plus, locurile de parcare nu au fost suficiente, iar turiştii şi-au lăsat autoturismele pe marginea Drumului Naţional, încurcând astfel traficul rutier. A. A.

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum au evoluat modalitățile de încălzire a locuinței. Avantajele aduse de inovațiile tehnologice

Viața pe care o trăim noi este una destul de simplă și confortabilă, raportată la alte per…