Home Ploi de vară în sudul ţării şi la munte – prognoza METEO

Ploi de vară în sudul ţării şi la munte – prognoza METEO

7 min read
0
0
407

Aspectul vremii se va schimba de la o zi la alta. În zilele următoare va continua să fie cald în sudul şi sud-vestul ţării, unde în continuare se vor atinge şi depăşi 30 de grade, în timp ce în nord, centrul şi nord-est va pătrunde aer mai rece, de origine polar-oceanică. Tot în aceste regiuni vor fi înnorări temporare şi local ploi.

Aspectul vremii se va schimba de la o zi la alta. În zilele următoare va continua să fie cald în sudul şi sud-vestul ţării, unde în continuare se vor atinge şi depăşi 30 de grade, în timp ce în nord, centrul şi nord-est va pătrunde aer mai rece, de origine polar-oceanică. Tot în aceste regiuni vor fi înnorări temporare şi local ploi.

Odată ce ploile din timpul nopţii trec, răsare soarele din nou pe strada noastră. Vreme bună, aşadar, la orizont şi miercuri. Ploile de toamnă sunt departe, iar cele de vară, rare. Numai în sudul ţării şi pe la munte mai sunt posibile averse scurte, cu tunete, fulgere şi vânt. În ansamblu, vremea va fi caldă pentru începutul lunii septembrie, chiar dacă în sud temperatura mai coboară cu câteva grade, iar la scara întregii ţări vor fi maxime între 23 şi 31 de grade. Vântul abia dacă îşi va face simţită  prezenţa.

În Bucureşti cerul se limpezeşte de dimineaţă, iar peste zi soarele se arată doar din când în când şi se menţin condiţiile de ploaie, de averse scurte, de vară. Temperatura aerului va urca  la prânz în jurul valorii de 28 de grade.

Vreme bună şi la munte. Soare şi frumos. Totuşi, peste zi, în Carpaţii Medidionali şi în Carpaţii Orientali s-ar putea să se mai înnoreze şi să plouă pentru scurt timp. În ciuda vremii schimbătoare, este cald încă la munte: 19 grade la Predeal şi Semenic şi 20 la Stâna de Vale. 

La mare, vremea se va menţine plăcută. Dacă dimineaţă, la răsăritul soarelui, temperatura aerului era de 18…19 grade, la amiază se ating 25…26 de grade, ca vara. Şi apa încă este destul de caldă, 22…23 de grade. Vreme frumoasă, deşi e drept că soarele nu va mai fi la fel de generos ca în ultimele zile, ci va fi acoperit din când în când de nori, ba chiar sunt posibile şi ploi de scurtă durată.

Joi va fi vreme frumoasă şi caldă, în special în regiunile sudice ale ţării. Maximele zilei vor fi de la 20…22  de grade în Bucovina şi estul Transilvaniei până spre 31…32 de grade în Lunca Dunării. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi chiar condiţii de ploaie la primele ore ale zilei în estul Munteniei şi în Dobrogea. Spre seară şi în cursul nopţii următoare se înnorează din nou şi local, în nordul ţării sunt prognozate local averse şi fenomene electrice. Vântul va bate mai tare în nordul ţării şi la munte.

În Capitală, norii de dimineaţă dispar treptat până spre prânz, astfel încât la amiază va fi soare şi o temperatură de 29…30 de grade.

Vineri, în nordul şi centrul ţării toamna începe să se facă simţită – se mai răceşte, se înnorează şi local plouă. În mare parte a ţării, însă, soarele va străluci din nou din plin, iar cei câţiva nori nu vor aduce decât ploi scurte, de vară. Vântul se înteţeşte în toată ţara, iar la munte va sufla cel mai tare, în rafale. Temperatura aerului va avea valori maxime între 20 şi 30 de grade. Cel mai cald va fi în Câmpia Română, 32 de grade la umbră.

În Capitală doar dimineaţa ne aminteşte că suntem la început de septembrie. E răcoare şi miroase a toamnă. 12…13 grade arătau termometrele la prima oră, dar temperatura va urca din nou la 30 de grade, în condiţii de cer variabil şi vânt de aproximativ 30…40 km/h.

SURSA: http://www.realitatea.net

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…