Home Portrete grafice la Centrul Cultural Carmen Sylva

Portrete grafice la Centrul Cultural Carmen Sylva

5 min read
0
0
303

Centrul Cultural Carmen Sylva găzduieşte expoziţia de grafică „Portrete”, a pictoriţei Cornelia Gherlan. Vernisajul expoziţiei a avut loc în prezenţa unui număr mare de invitaţi.

Artista s-a născut la Medgidia, este absolventă a Institutului Nicolae Grigoresu şi membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România, încă din 1990. A avut numeroase expoziţii, atât în ţară cât şi în străinătate. Despre Cornelia Gherlan criticii de artă spun că este tipul de artistă care se studiază pe sine foarte elaborat. Arta ei păstrează, ca pe un lucru rar, firescul şi naturaleţea gestului pictural. Despre lucrările sale, Cornelia Gherlan spune că acestea sunt trăiri ale sufletului exprimate prin grafică. „Tot timpul te macină ceva din interior. Tot timpul ai ceva de spus şi lucrurile pot ieşi mai uşor sau mai greu. Fiecare dintre lucrări are o istorie, pleacă de la o întâmplare, de la o imagine, de la un miros, de la o muzică. În ultimul timp am pictat, iar această expoziţie de grafică este ca o reîntoarcere la origini, la uneltele graficianului. Am venit la Sinaia pentru că îmi place foarte mult muntele, peisajul Sinăii, care în această perioadă este extraordinar”, a spus Cornelia Gherlan.

Pentru Anca Hogea, directoarea Centrului Carmen Sylva, expoziţia reprezintă un eveniment foarte important. „Este un eveniment important, având în vedere faptul că doamna Gherlan a expus astfel de lucrări la Paris, Toronto şi iată că a ales să vină şi la Sinaia. Mă bucur foarte mult că oamenii din Sinaia pot vedea aceste portrete ale doamnei Gherlan. Îi invit pe toţi cei care doresc să vină să vadă expoziţia şi, de ce nu, să şi achiziţioneze lucrările care le plac. Îi aşteptăm pe toţi la acţiunile noastre, mai ales că acest sfârşit de mai va fi unul foarte bogat în evenimente”, a spus Anca Hogea.

Prin cromatica vie, expoziţia este o bucurie şi pentru iubitorii de artă din oraş. Profesorul Eugen Grivescu este unul dintre oamenii care se bucură de fiecare lucrare expusă. „Cred că putem felicita, din nou, Centrul Cultural Carmen Sylva pentru acest moment. Este o succesiune de expoziţii, de data aceasta de grafică şi de artişt consacraţi, care ar merita să expună oriunde şi oricând. Pentru noi este un prilej de bucurie să privim toată această compoziţie cromatică, ea este deosebit de vie, de limpede, este ca şi primăvara care s-a aşternut peste sufletele noastre. Mă bucur că pot participa la acest eveniment. De obicei sunt nelipsit de la expoziţiile de artă grafică pentru că ele ne fac sufletul mai bun şi viaţa mai frumoasă”, a spus Eugen Grivescu.

Expoziţia este cu vânzare şi va rămâne la Centrul Cultural Carmen Sylva până pe 20 mai, când va fi vernisată o nouă expoziţie a pictoriţei Anita Jianu Rădulescu.

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Iată 3 motive pentru care ar trebui să optezi pentru îngrijiri medicale la domiciliu

Sănătatea este întotdeauna cea mai importantă, de aceea are nevoie de atenție suplimentară…