Locuri de munca in Prahova: Rulla | Joburi Prahova | Joburi Brasov

Prahovenii participanti la Cupa Mondiala de sanie, la mijlocul clasamentelor in prima parte a sezonului

Voteaza articol:
Se încarcă...
· 1.227 afisari

Cupa Mondială de sanie se pregăteşte de a doua jumătate a sezonului, la finalul acestei săptămâni fiind programată cea de-a cincea etapă, în care se va desfăşura şi proba de ştafetă, pe pârtia din Sigulda (Letonia). În probele de simplu, masculin şi feminin, liderii României sunt sportivi originari din Prahova, Valentin Creţu (Sinaia) şi Raluca Strămăturaru (Buşteni), amândoi fiind, însă, legitimaţi la CSAM Bucegi.

l_82901
La jumătatea competiţiei, cei doi sportivi prahoveni au obţinut cele mai bune performanţe dintre competitorii tricolori, situându-se la mijlocul clasamentelor.
Raluca Strămăturaru a avut evoluţii constante, cel mai bun rezultat obţinându-l pe pârtia din Statele Unite ale Americii, Lake Placid, în runda a doua a competiţiei, când s-a situat pe locul 15. În total, aceasta a adunat 97 de puncte, ocupând locul 20 în clasamentul general, ierarhie în care au punctat 41 de competitoare.
În vârstă de 30 de ani, Raluca şi-a egalat, în sezonul trecut, cea mai bună poziţie din Cupa Mondială, situându-se la finalul competiţiei pe locul 18.
Surprinzător faţă de anii trecuţi, competiţia este dominată de sportive din SUA, în fruntea clasamentului aflându-se Summer Brichter, cu 495 de puncte, urmată de compatrioata sa Erin Hamlin (431 puncte), podiumul fiind încheiat de campioana olimpică şi mondială, Natalie Geisenberger (425 puncte), din Germania, câştigătoarea precedentelor trei ediţii ale Cupei Mondiale.
În privinţa probei masculine, Valentin Creţu a avut, de asemenea, evoluţii constante, cele mai bune performanţe obţinându-le tot în Statele Unite ale Americii, situându-se de două ori pe locul 18, în a doua şi a treia etapă, pe pârtiile de la Lake Placid, respectiv Park City.
Astfel, acesta ocupă locul 24 în clasamentul general, cu 83 de puncte, în ierarhie punctând 57 de sportivi.
În vârstă de 26 de ani, Valentin a reuşit, în sezonul trecut, cea mai bună performanţă a sa la Campionatele Mondiale, situându-se pe locul 23.
Nici la masculin Germania nu se mai află în fruntea clasamentului, lider fiind acum austriacul Wolfgang Kindl, cu 465 de puncte acumulate, urmat de americanul Chris Mazdzer (405 puncte), iar campionul mondial şi olimpic Felix Loch (câştigătorul precedentelor patru ediţii ale Cupei Mondiale), din Germania, încheie podiumul provizoriu, cu 390 de puncte.
În Cupa Mondială mai sunt programate următoarele etape: Sigulda (Letonia, 9-10 ianuarie), Oberhof (Germania, 16-17 ianuarie, când se va disputa şi etapa de sprint), Soci (Rusia, 6-7 februarie), Altenberg (Germania, 13-14 februarie), Winterberg (Germania, 20-21 februarie).

SURSA: http://www.ziarulprahova.ro

Daca ti-a placut articolul, urmareste Totpal's Daily News pe FACEBOOK şi TWITTER!


Publicat de pe 6 ian. 2016 in Stiri Prahova, Stiri Recomandate. Puteti urmari raspunsurile la acest articol folosind fluxul RSS 2.0 iar daca aveti cateva minute libere ne-ar interesa parerea dumneavoastra. Nu ezitati.

Parere ta

CAZARE *** la Busteni – Poiana Tapului

cazare Busteni

Tarif cazare incepand de la 180 ron/zi

Vizitatori acum pe site

Participa si tu la ” BURSA LOCURILOR DE MUNCA in Busteni si imprejurimi “

Top articole:

Cele mai noi articole:

Comentarii recente

Primaria Busteni

Articole RECOMANDATE !!!

Copyright © Mihai Mircea Totpal. Toate drepturile sunt rezervate. Statistici oferite de Google Analytics.