Home Premii de 34.000 de lei pentru cadrele didactice din Buşteni

Premii de 34.000 de lei pentru cadrele didactice din Buşteni

6 min read
0
0
469

Aseară, la Hotelul Alexandros din Buşteni a avut loc ediţia a VIII-a a Zilei Cadrului Didactic, eveniment organizat de Consiliul local şi Primăria oraşului staţiune de la poalele Bucegilor.

Ca şi în ediţiile precedente, dascăli ai instituţiilor de învăţământ din localitate, care au pregătit elevii medaliaţi la olimpiadele şi competiţiile internaţionale în anul şcolar 2009-2010, au fost recompensaţi. Pe lângă diplome, aceştia au primit şi premii în bani, în valoare totală de aproximativ 34.000 de lei (600 lei premiul I, 500 lei premiul II, 400 lei premiul III şi 300 lei menţiune). 

Primarul oraşului Buşteni, Emanoil Savin, a oferit diplome de excelenţă pentru întreaga carieră didactică şi activitatea remarcabilă desfăşurată şi cadrelor didactice pensionate care au funcţionat în şcolile din Buşteni.

“Aşa după cum am menţionat şi cu alte prilejuri şi după cum cunoaşteţi cu toţii, permanent am avut şi am un mare respect pentru educaţie, pentru întregul personal didactic implicat în educarea şi instruirea tinerilor…Dorinţa mea de a progresa permanent în acest segment al vieţii sociale se transpune prin alocarea de sume însemnate din bugetul local pentru şcolile din Buşteni an de an”, a spus Savin.

La sărbătoarea cadrelor didactice au cântat Alin Oprea, Cornelia şi Lupu Rednic. Au fost alături de profesori şi reprezentanţi ai Consiliului local Buşteni, dar şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, care au ţinut să felicite iniţiativa administraţiei locale de a răsplăti eforturile dascălilor din localitate.

Dacă la prima ediţie a „Zilei Cadrului Didactic” din anul 2004 au fost recompensate 25 de cadre didactice de la instituţiile de învăţământ din Buşteni (Colegiul „Ion Kalinderu”, Şcoala Nr. 1 „Nestor Urechia”, Şcoala Nr. 2 „Cezar Petrescu”, Şcoala Nr. 3 „Regina Elisabeta” şi Şcoala Sanatorială), iar numărul premiilor obţinute de elevi a fost 65, anul acesta, la a VIII-a ediţie, au fost premiaţi 67 de dascăli care s-au implicat în pregătirea elevilor olimpici, cu 470 de premii obţinute la olimpiadele judeţene şi naţionale.

De menţionat este faptul că în cele opt ediţii au fost premiate 258 de cadre didactice pentru 1112 elevi distinşi la olimpiade cu premiile I, II, III sau menţiuni.

„Pentru viitor vă adresez rugămintea de a continua şi menţine aceste acţiuni pe trepte superioare şi a lua măsurile ce se impun în aplicarea noii Legi a Educaţiei pe etapele prevăzute în cuprinsul acesteia.”, a adăugat primarul Emanoil Savin. A mai menţionat faptul că, împreună cu Consiliul local, vor sprijini în continuare învăţământul din Buşteni.

Şi meritele elevilor sunt răsplătite în fiecare an, de Ziua Internaţională a Copilului, atunci când cei mai buni dintre aceştia, care s-au clasat pe primele locuri în urma participării la olimpiade judeţene şi naţionale primesc diplome, dar şi premii în bani. Anul trecut au fost premiaţi 119 elevi olimpici de la şcolile din Buşteni şi au primit din partea Consiliului local şi a primarului oraşului Buşteni, Emanoil Savin, sume de bani în valoare totală de aproape 16.000 de lei.

SURSA: http://www.prahovabusiness.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum să ai grijă de mașina ta pe timpul iernii. Trei măsuri esențiale!

Sezonul rece este unul în care mașina ta are nevoie de măsuri suplimentare de îngrijire. P…