Home Premiile Ioan Chirilă caută cea mai bună fotografie de sport şi cea mai bună carte sportivă a anului

Premiile Ioan Chirilă caută cea mai bună fotografie de sport şi cea mai bună carte sportivă a anului

5 min read
0
0
230

Fundaţia artEST şi Agenţia de Vise invită fotoreporterii profesionişti să înscrie câte o fotografie sportivă la Premiile Ioan Chirilă. De asemenea, autorii care au publicat o carte de literatură sportivă pe parcursul anului 2010 sunt invitaţi să intre în competiţia pentru cea mai bună carte de sport a anului.

Cea mai bună fotografie sportivă a anului

Cea de-a VI-a ediţie a Premiilor Ioan Chirilă, singurul eveniment independent dedicat jurnaliştilor sportivi, aduce modificări de regulament. Astfel, spre deosebire de anii anteriori, când instituţiile de presă nominalizau fotoreporteri la categoria “Fotografia Anului”, în ediţia din acest an, fotoreporterii sunt invitaţi să-şi înscrie singuri în concurs fotografiile pe temă sportivă. În acest fel, organizatorii urmăresc înscrierea unui număr cât mai mare de fotografii în concurs, precum şi descoperirea unor nume noi în rândul fotoreporterilor care iubesc lumea sportului.

Fotoreporterii profesionişti din toată ţara care doresc să se înscrie în concurs sunt rugaţi să trimită o fotografie pe temă sportivă, însoţită de un Curriculum Vitae, pe adresa fotografia.anului@ioanchirila.ro. În cazul în care vor fi înscrise mai mult de 10 fotografii, organizatorii vor introduce o etapă preliminară. Astfel, Fundaţia artEST împreună cu un juriu de preselecţie format din fotoreporteri internaţionali vor alege cele 10 fotografii. Juriul final va decide câştigătorul.

Cea mai bună carte sportivă a anului

Editurile şi autorii care au publicat cărţi de literatură sportivă în cursul anului 2010 sunt invitaţi să se înscrie în competiţia pentru cea mai bună carte sportivă a anului în cadrul Premiilor Ioan Chirilă. În competiţie vor intra doar cărţile care au fost publicate în intervalul cuprins între data-limită de depunere pentru nominalizările ediţiei a cincea şi data-limită de depunere pentru nominalizările ediţiei a şasea. Cărţile trebuie să fie inedite şi scrise în anul respectivei ediţii a Premiilor. Prin urmare, nu se iau în considerare volumele constituite din articole deja publicate.

La această categorie nu pot intra almanahuri, reviste, simple interviuri sau sfaturi pentru suporteri. Prin carte de literatură sportivă se înţelege o carte pe temă sportivă care să aibă calităţi artistice, personalitate, originalitate.

Pentru a se înscrie în concurs, autorii sunt rugaţi să trimită cărţile la sediul Fundaţiei artEST (strada Nicolae Filipescu nr.53-55, etaj 5) însoţite de un Curriculum Vitae.

Premiile Ioan Chirilă se acordă jurnaliştilor de sport, indiferent de forma de exprimare a acestora şi au scopul de a răsplăti talentul şi de a combate criza de subiecte. Anul acesta festivitatea de decernare a Premiilor Ioan Chirilă va avea loc pe 22 noiembrie.

SURSA: http://www.stiribrasov.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Unde trăiește Dumnezeu?” de Hedi SIMON

Omul Îl caută dintotdeauna pe Creatorul său precum caută firul de paie de care să se agațe…