Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia Preşcolari au încheiat anul cu o serbare câmpenească

Preşcolari au încheiat anul cu o serbare câmpenească

9 min read
0
0
268

Serbarea de sfârşit de an şcolar de la Grădiniţa Floare de Colţ din Sinaia se ţine, pentru al doilea an, într-un mod inedit. Părinţii, bunicii, cadrele didactice şi invitaţii lor participă la spectacolul pregătit de copii, în aer liber. Directoarea grădiniţei, Maria Petre, a fost cea care a dat tonul serbării. „Vă mulţumim că sunteţi alături de oraşul Sinaia şi de Grădiniţa Floare de Colţ, la serbarea câmpenească pe care ne-am decis să o organizăm în fiecare an. Faptul că sunteţi prezenţi astăzi în număr mare mă face să cred că acţiunea noastră este şi pe placul dumneavoastră. De fapt, această acţiune se încadrează în obiectivele programului step by step, care înseamnă socializare, acţiuni desfăşurate împreună cu copiii, părinţii, educatoarele şi comunitatea locală şi chiar judeţeană. Alături de noi se află educatoare de la grădiniţele care lucrează în alternativa step by step, din Ploieşti, Breaza şi Vărbilău, primarul oraşului şi doamna consilier judeţean Marilena Stanciu”.

Gradinita Floare de ColtGreieraşii, Fluturaşii, Albinuţele şi Piticii Voioşi au urcat rând pe rând pe scenă şi au prezentat dansuri, cântece şi poezii. Nu au lipsit nici cântecelele în limba engleză şi demonstraţiile de karate. Prichindeii au încântat spectatorii şi fiecare grupă a primit aplauzele binemeritate. Au fost premiaţi şi câştigătorii concursului internaţional de cultură generală «Cu Europa la joacă – Europreşcolar» şi cei ai concursului naţional «Isteţel». Cadourile celor 11 câştigători au fost înmânate de primarul Vlad Oprea, care a acordat diplome şi educatoarelor de la Floare de Colţ, pentru activitatea minunată pe care o desfăşoară împreună cu micuţii. “Sunt mândru că avem o astfel de grădiniţă în oraşul Sinaia, este una din cele mai grozave din ţară. S-a muncit foarte mult, a contribuit toată lumea, atât doamnele educatoare cât şi părinţii. Vreau să-i felicit în primul rând pe părinţi pentru copiii minunaţi care au urcat pe scenă şi pe educatoare pentru tot ceea ce fac pentru ei. Voi fi întotdeauna alături de dumneavoastră, ori de câte ori se fac astfel de lucruri, iar pentru că avem astfel de copii în Sinaia, oraşul nostru înseamnă că are viitor”, a încheiat primarul oraşului.

Educatoarea Maria Prisecaru,

Gradinita Floare de Colt

o viaţă alături de copii

Sfârşitul anului şcolar a însemnat şi încheierea a 41 de ani de carieră didactică pentru educatoarea Maria Prisecaru sau Mimi, cum o alintă copiii. Cu emoţie în glas, ne-a spus că îi este foarte greu să îşi imagineze o zi fără să meargă la grădiniţă.

“După 41 de ani mă despart cu multă greutate de copii, de colege şi de părinţi pentru că toţi mi-au fost aproape. În mijlocul copiilor am uitat de tot ce mi se întâmplă rău. Când am intrat în mijlocul lor am trăit alături veselia, bucuria, tristeţea pe care o manifesta fiecare. M-am simţit răspunzătoare de viaţa lor, 41 de ani. Dumnezeu a vrut să n-am nicio problemă care să mă marcheze în aceşti ani şi să mă bucur acum când sunt dascălul copiilor copiilor mei. Copiii mei sunt cei pe care i-am avut la grădiniţă. Niciodată n-am putut să fac socoteala câţi copii mi-au trecut prin mână. Prima serie la ora actuală trebuie să aibă 47 de ani. Sunt de 33 de ani la grădiniţa Floare de Colţ şi aici am avut grupe de 46 de copii, de 25, dar niciodată mai puţini. Mi-a fost şi greu şi uşor, dar mi-am iubit meseria şi pentru asta am făcut tot ce mi-a stat în putinţă în momentul în care am ajuns în mijlocul copiilor pentru ca totul să fie frumos pentru ei. Nu m-am gândit la mine niciodată, m-am gândit că eu trebuie să trăiesc alături de ei bucuria pe care o trăiesc ei la momentul respectiv. Am avut probleme personale, dar le-am lăsat în momentul în care am păşit în clasă. Abia când am ieşit mi-am adus aminte de ce mă aşteaptă. Acum mă gândesc ce greu îmi va fi fără ei, dar nu voi lipsi din mijlocul lor. Voi veni mult timp până voi realiza că pot să-i las. Nu mă pot despărţi de ei dintr-odată. Îmi pare rău şi pentru colegele mele, pentru că am fost un colectiv unit, muncitor, grădiniţa noastră a desfăşurat întotdeauna activităţi deosebite, recunoscute la nivel de judeţ şi de ţară. Am ce să regret”.

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro


Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TNI anunta calendarul evenimentelor imobiliare

Odata cu relaxarea masurilor de restrictie, suntem tot mai aproape de revenirea la normali…