Locuri de munca in Prahova: Rulla | Joburi Prahova | Joburi Brasov

Primaria Comarnic – “Încununarea talentului la Castelul Bibescu”

Voteaza articol:
Se încarcă...
· 272 afisari

În anul Centenarului Marii Uniri, 2018, cultura și arta au căpătat valențe noi la Comarnic. După mulți ani, acest domeniu a fost readus pe piedestalul binemeritat, iar la mijloc de iulie, în poiana vechiului Schit Lespezi de la Posada, trei zile au fost dedicate culturii, artei și talentului. Evenimentul a fost posibil datorită implicării Primăriei Comarnic, prin edilul local Sorin Nicolae Popa, și a Asociației Culturale ”Lespezi-2004” Comarnic, coordonată de poetul Vasile Ioan Ciutacu, asociație a cărei înființare este strâns legată de Schitul Lespezi.

Scriitori, artiști plastici, dansatori, păstrători de tradiție, cu toții și-au unit măiestria pentru a celebra poezia adevărată, frumusețea, folclorul. Manifestările au fost organizate în jurul primei ediții a Concursului Internațional de Poezie ”Martha Bibescu”, dedicat tinerilor poeți încă nepublicați. Juriul concursului, format din scriitori de seamă: Florin Dochia, Viorel Dinescu și Raul Sebastian Baz, a desemnat câștigătoare două tinere poete, pe cât de apropiate de vârstă, pe atât de diferite ca stil și abordare. Este vorba despre Maria Daniela Postelnicu, din București și Andreea Elena Chiriac, din comuna Dumbrăveni, jud. Suceava.
Iar după o vară culturală sărbătorită la Comarnic, toamna a adus, pentru una dintre câștigătoarele concursului de poezie, încununarea succesului, chiar pe domeniul de la Posada al celei care a patronat evenimentul cultural, Martha Bibescu. Astfel, pe 22 Septembrie 2018, la Muzeul Cinegetic al Carpaților Posada, a avut loc lansarea volumului de poezie ”A fi”, semnat de Maria Daniela Postelnicu și publicat cu sprijinul autorităților locale din Comarnic. Sâmbăta a fost una de excepție pentru cei prezenți, care au fost delectați cu momente literare, de poezie adevărată, recital de flaut și un superb concert folk susținut de Corala „Martha Bibescu” Comarnic, condusă de prof. Florin Bârsan. La eveniment au fost prezenți reprezentanții Asociației Culturale Direcția 9, patronată de poetul Adrian Suciu, susținătorii câștigătoarei concursului; Florin Dochia, cunoscut scriitor, jurnalist, membru al juriului concursului de poezie desășurat la Comarnic și redactorul volumului câștigător; Ștefan Al. Sașa – poet, epigramist și muzician recunoscut; Liana Cosma, talentată interpretă de muzică folk, profesori, elevi, cititori, iubitori de cultură.
Tânăra poetă din București, Maria Daniela Postelnicu, și-a văzut astfel visul împlinit chiar aici, la Comarnic, pe tărâmul atât de iubit de Martha Bibescu: acela de a-și putea pune semnătura pe volumul său de debut în poezie.

Alina Bunghez
Consilier, Primăria Comarnic


Daca ti-a placut articolul, urmareste Totpal's Daily News pe FACEBOOK şi TWITTER!


Publicat de pe 25 sept. 2018 in Stiri Exclusive, Stiri Prahova, Stiri Recomandate. Puteti urmari raspunsurile la acest articol folosind fluxul RSS 2.0 iar daca aveti cateva minute libere ne-ar interesa parerea dumneavoastra. Nu ezitati.

Parere ta

CAZARE *** la Busteni – Poiana Tapului

cazare Busteni

Tarif cazare incepand de la 180 ron/zi

Vizitatori acum pe site

Participa si tu la ” BURSA LOCURILOR DE MUNCA in Busteni si imprejurimi “

Top articole:

Cele mai noi articole:

Comentarii recente

Primaria Busteni

stiri targoviste

Articole RECOMANDATE !!!

Copyright © Mihai Mircea Totpal. Toate drepturile sunt rezervate. Statistici oferite de Google Analytics.