Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia Primăria Sinaia, Clubul Sportiv Carpaţi Sinaia şi SC. Sinaia Forever SRL au organizat primul Open de Tenis pentru amatorii sinăieni.

Primăria Sinaia, Clubul Sportiv Carpaţi Sinaia şi SC. Sinaia Forever SRL au organizat primul Open de Tenis pentru amatorii sinăieni.

15 min read
0
0
822

Competiţia s-a desfăşurat în sala de sport a oraşului şi a adus la fileu 26 de participanţi. Pentru cei care nu au avut echipament de tenis, acesta a fost pus la dispoziţie de clubul organizator.

Cel mai spectaculos meci a fost cel din finală, care a adus faţă în faţă echipele Gheorghe Vulpe-Marius Căpâlnă şi Dragoş Matei-Bogdan Ene. Scorul a fost de 6-2; 6-4 pentru echipa Dragoş Matei-Bogdan Ene.

La cei 61 de ani, profesorul Gheorghe Vulpe a fost cel mai în vârstă jucător, dar acest lucru nu l-a împiedicat să ajungă în finală şi să le pună reale probleme adversarilor. „Am ajuns în finală după patru meciuri grele şi eforturi supraomeneşti. Am pierdut, din păcate, dar au fost nişte adversari buni. I-a ajutat şi tinereţea şi faptul că au jucat mai mult timp împreună”, a spus Gheorghe Vulpe.

Pentru câştigătorii Open-ului, Dragoş Matei şi Bogdan Ene, victoria a fost ceva normal şi aşteaptă cu nerăbdare un nou concurs. „Organizarea a fost excelentă! Mulţumim Primăriei şi Clubului Sportiv pentru această competiţie. Ne aşteptam să câştigăm acest meci, deoarece ne-am pregătit mult. Ne-a ajutat să câştigăm şi faptul că jucăm împreună de 6 ani şi ne cunoaştem foarte bine. Aşteptăm noile provocări sportive”, a declarat Dragoş Matei.

Meciul din finală a fost urmărit de pe bancă şi de primarul Vlad Oprea, care i-a premiat la final pe câştigători. „Mă bucur să văd că s-au înscris 26 de sinăieni la acest concurs şi mă bucur să-i văd printre participanţi pe cei care sunt şi la schi şi la cros şi la fotbal. Acest lucru este excelent. Am ţinut neapărat să facem acest concurs de tenis, deoarece vreau să încurajez şi tenisul să crescă în Sinaia. În primăvară aş vrea să organizăm un concurs mult mai mare pe terenurile de la Mara. Sunt convins că afară este mai spectaculos decât în sală. A fost un concurs frumos şi vă felicit pe toţi”, a spus primarul în deschiderea festivităţii de premiere.

Sinaia Tenis Open 2010Clasamentul final al Open Sinaia a fost următorul: locul 3 Şerban Sasu-Dragoş Ghimbaş şi Dan Neguţescu-George Moldoveanu, locul 2 Gheorghe Vulpe-Marius Căpâlnă iar locul 1 şi câştigătorii cupei Dragoş Matei-Bogdan Ene.

Într-un interviu acordat Expresului de Sinaia, Dl. Dinu Dumitru, antrenorul de tenis al Clubului Sportiv Carpaţi Sinaia, ne-a declarat:

Rep: Cum s-a născut ideea de a organiza o competiţie de tenis în oraşul Sinaia?

Dl. Dinu: Ideea îi apartine Domnului Primar Vlad Oprea, care este un fan al acestui sport şi care s-a gândit că mişcarea este sănătoasă pentru toate vârstele.

Rep: Care a fost scopul acestei competiţii?

Dl. Dinu: Scopul competiţiei a fost popularizarea tenisului în oraşul Sinaia şi în acelaşi timp şi un mod de a te menţine în formă şi sănătos.

Rep: Iniţial, competiţia trebuia să se desfăşoare pe terenurile de tenis de lângă Hotelul Mara, de ce s-a schimbat locaţia?

Dl. Dinu: Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, organizatorii au decis ca această competiţie să se desfăşoare pe terenul Sălii de Sport a Clubului Carpaţi Sinaia.

Rep: Câţi participanţi s-au înscris la această competiţie?

Dl. Dinu: S-au înscris 26 de participanţi.

Rep: Care a fost cel mai tânăr participant, dar cel mai vârstnic?

Dl. Dinu: Cei mai tineri participanţi, deoarece au fost 2 care au jucat în aceeaşi echipă, au fost Nedeloiu Mihai şi Chiş Alexandru, în vârstă de 16 ani, iar cel mai vârstnic a fost domnul profesor Vulpe Gheorghe în vârstă de 61 ani.

Rep: Câte meciuri s-au desfăşurat pe parcursul competiţiei?

Dl. Dinu: Pe parcursul competiţiei s-au desfăşurat 32 de meciuri, jucându-se, în medie, cam 8 meciuri pe zi.

Rep: Care a fost clasamentul?

Dl. Dinu: S-au acordat 2 locuri 3, echipelor formate din Sasu Şerban, Ghimbaş Dragoş şi Neguţescu Dan, Moldoveanu George, locul 2 echipei formate din Vulpe Gheorghe şi Căpâlnă Marius iar locul 1 echipei formate din Matei Dragoş şi Ene Bogdan.

Rep: Care au fost premiile acordate?

Dl. Dinu: Toţi participanţii au primit câte o diplomă şi o masă festivă, iar ocupanţii locului 1 şi o cupă.

Rep: Unde a avut loc premierea şi de către cine a fost făcută?

Dl. Dinu: Premierea a avut loc în Sala de Sport a Clubului, toţi participanţii fiind premiaţi de către Domnul Primar Vlad Oprea împreună cu doamna preşedintă a Clubului Sportiv Carpaţi Sinaia, doamna Oana Preda.

Rep: De ce încurajează Clubul Sportiv Carpaţi Sinaia tenisul?

Dl. Dinu: Se ştie că tenisul este un sport care necesită concentrare şi multă mişcare, iar mişcarea înseamnă sănătate.

Rep: Ce credeţi că i-a lipsit acestei competiţii?

Dl. Dinu: Ar fi trebuit să fie mult mai mediatizată.

Rep: Care este părerea dumneavoastră referitoare la această competiţie?

Dl. Dinu: Ca o părere personală, vă pot spune că mă declar mulţumit de modul cum s-au prezentat participanţii.

Rep: Domnule Dinu, vă mulţumesc pentru interviul acordat şi vă doresc succes în continuare.

Dl. Dinu: Şi eu vă mulţumesc!

Matei DragosDupă ce am aflat opiniile domnului antrenor vizavi de competiţie, ne-am gândit că ar fi cazul să aflăm şi părerile unuia dintre concurenţi care este şi unul dintre campioni. Aşa că am stat de vorbă cu Dragoş Matei.
Rep: Ce îmi poţi spune despre această competiţie?
Dragoş Matei: Am o părere foarte bună despre această competiţie şi nu mă aşteptam să se înscrie atâtea echipe.
Rep: Te aşteptai să se organizeze o competiţie de tenis în oraşul tău?
Dragoş Matei: Sincer, nu mă aşteptam să se organizeze şi sper să rămână o tradiţie în Sinaia.
Rep: Ai ceva comentarii legate de arbitraj?
Dragoş Matei: Arbitrajul, nota 10.
Rep: Ai vreo nemulţumire legată de modul în care s-a desfăşurat competiţia?
Dragoş Matei: Organizarea a fost foarte bună.
Rep: Ce sugestii ai pentu o viitoare competiţie?
Dragoş Matei: Sper ca la anul să se organizeze în aer liber şi sperăm să se acorde şi premii, dar nu în bani, de exemplu: rachete de tenis, mingi de tenis, gripuri, termobags.
Rep: Dragoş, îţi mulţumesc şi-ţi urez mult succes în tot ceea ce faci!

Am stat de vorbă şi cu cel mai în vârstă participant, care este şi vicecampion, domnul profesor Vulpe Gheorghe.
Rep: Ce v-a făcut să participaţi la această competiţie?
Dl. Vulpe: Dupa schi, tenisul este al doilea sport care m-a atras. Am început să joc tenis din anii ’70, de pe vremea când eram la Clubul Sportiv din Braşov.
Rep: V-aţi aşteptat să ajungeţi în finală?
Dl. Vulpe: Drept să spun, nu mă aşteptam, a fost o surpriză deoarece erau mai multe perechi mult mai bune decât noi.
Rep: Ce ne puteţi spune despre coechipierul dumneavoastră?
Dl. Vulpe: M-a impresionat foarte mult, pentru că a fost receptiv la tot ceea ce i-am spus.El este un tânăr care joaca tenis doar de 2 Sinaia Tenis Open 2010ani şi o face foarte bine. Pot spune că datorită lui am ajuns în finală.
Rep: Dar despre adversari?
Dl. Vulpe: Adversarii mei sunt foarte tineri şi foarte buni. Ei se antrenează împreună şi fac o echipă perfectă. Sunt foarte buni şi mă aşteptam ca ei să câştige.
Rep: Ce sugestii aveţi pentru următoarea competiţie?
Dl. Vulpe: A fost o competiţie foarte bine organizată, o iniţiativă lăudabilă, dar am fost puţin dezamăgit de premii şi sper ca pe viitor să fie premii mai consistente.
Rep: Domnule profesor, vă mulţumesc!
În final, această competiţie a fost foarte apreciată de toată lumea şi sperăm să rămână o tradiţie a acestui oraş.

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…