Home Primul parc arheologic din Romania

Primul parc arheologic din Romania

2 min read
0
0
222

Sambata a fost inaugurat primul parc arheologic din Romania, de tip neolitic, a transmis Radio Romania Actualitati.

Parcul apartine Muzeului Campiei Boianului, din Draganesti-Olt.  Arheoparcul reconstituie o asezare specifica culturii Gumelnita, ale carei urme de acum 5.000 de ani au fost descoperite in regiune. In satul neolitic se afla si locuinte lacustre. Sase colibe au in interior obiecte sau reconstituiri ale unor obiecte neolitice, cum ar fi altare de cult, mese, unelte pentru gospodarie si practicarea ocupatiilor.

Muzeul in aer liber face parte dintr-un plan al unui traseu turistic, care va cuprinde si alte obiective de interes cultural din noua localitati din judetul Olt.

Primul parc arheologic din Romania a fost inaugurat in cadrul conferintei internationale de Arheologie Aeriana AARG 2010, organizata de catre Aerial Archaeology Research Group – AARG si Institutul de Memorie Culturala – CIMEC din Bucuresti. La eveniment au participat aproape 100 de cercetatori din acest domeniu din 24 de tari: Albania, Austria, Belgia, Bulgaria, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Ceha, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania si Ungaria.

SURSA: http://www.stiridebine.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Tips&tricks: cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii despre hidroizolatiile pentru fundatii

Iti doresti sa-ti construiesti o casa, pentru a te bucura de confortul pe care un astfel d…