Principalele caracteristici pe care le poți urmări la configurarea unui sistem desktop
Computerul este unul dintre cele mai importante dispozitive din viața de zi cu zi. Acesta a devenit o prezență obișnuită nu doar la birou, ci în aproape toate casele. Chiar dacă laptopurile sunt printre preferate românilor, nici sistemele de tip desktop nu sunt de neglijat, acestea fiind mult mai stabile și de cele mai multe ori mai performante decât primele.
Atunci când hotărăști să achiziționezi un sistem desktop ai de ales din destul de multe configurații, astfel că poate fi dificil să iei o decizie. În acest articol vei descoperi la ce să fii atent atunci când dorești să ai un computer performant care să dea un randament bun pe o durată de timp cât mai mare.
Cum să configurezi un computer desktop pentru o performanță optimă
-
Procesorul și placa video – două piese centrale în orice computer
Cu atât de multe modele de procesoare și generații ale acestora disponibile pe piață, poate fi dificil să te hotărăști, însă iată câteva aspecte cărora le poți acorda atenție și care te pot ajuta în a-ți configura corect computerul:
- un procesor de ultimă generație va fi mai performant, însă mai scump, așadar, stabilește-ți bine bugetul;
- ia în considerare și ce vei face pe computerul respectiv: pentru jocuri, de exemplu, vei avea nevoie de un procesor mai puternic;
- ține minte că tehnologia avansează destul de repede, așadar, dorești un procesor care să facă față programelor noi.
În ceea ce privește placa video, una dedicată te va ajuta mai mult dacă dorești să te joci sau chiar să te uiți la filme de pe desktop, însă și bugetul pentru aceasta va trebui să fie unul pe măsură.
-
Memoria RAM și HDD-ul mari vor asigura o funcționare optimă
Unul dintre principalele motive pentru care poți alege un computer de tip desktop este că îi poți pune un hard disc cu o memorie generoasă, astfel încât să ai foarte mult spațiu de stocare la dispoziție. Însă pentru a te asigura că programele rulează fără întreruperi, va trebui să îi asiguri și suficientă memorie RAM.
De exemplu, poți alege o memorie RAM de la Forit la un raport calitate-preț corect. Cu capacități și frecvențe variate, vei putea să îți configurezi un computer cu care să îți faci treaba rapid și eficient.
-
Placa de bază, suportul pentru toate componentele sistemului
Un element căruia nu i se acorda prea multă atenție este placa de bază, însă aceasta joacă un rol foarte important în orice sistem de tip desktop, ea fiind suportul central pentru piesele amintite mai sus. Ea are rolul de a angrena componentele calculatorului pentru cele mai bune performanțe. Cel mai important lucru la care trebuie să fii atent este ca socket-ul procesorului să fie compatibil cu placa.
Sistemul desktop rămâne în continuare unul dintre cele mai performante și stabile tipuri de calculatoare care pot fi folosite atât de adulți, cât și de copii. Așadar, atunci când dorești să configurezi un computer poți avea în vedere aceste aspecte care te vor ajuta să te bucuri de un randament crescut pentru orice activitate.
Sursa foto: Pixabay.com
Partajează acest conținut:
Publică comentariul