Home Breaking News Stiri interne Principele Radu al Romaniei – “Căsătoria noastră, acum cincisprezece ani”

Principele Radu al Romaniei – “Căsătoria noastră, acum cincisprezece ani”

2 min read
3
0
516

Acum cincisprezece ani, în ziua de sâmbătă, 21 septembrie 1996, Principesa Moștenitoare Margareta și cu mine ne căsătoream la biserica ortodoxă de la Lausanne, alături de familiile noastre și de prieteni, dar departe de țară. Era o vreme în care Regele Mihai nu avea voie să pună piciorul pe pământul țării lui. O mare parte a instituțiilor românești, chiar cele perene, având legături de tradiție profunde cu Coroana, au stat departe. Au venit cincizeci de români din România și Europa, călătorind modest și aducând din inima lor un pic de țară.

În această zi de toamnă frumoasă, Principesa și cu mine vom sărbători cei cincisprezece ani de căsătorie în mod privat. Seara, am invitat la o cină pe unii dintre cei care au venit la Lausanne acum cincisprezece ani, la biserica ortodoxă, pentru a ne fi alături.

Fotografiile pe care vi le ofer privirii sunt realizate de fotograful Alain Morvan, de la Agenția Gamma.

Crown Princess and Prince Radu of Romania wedding 1996 (1)

Crown Princess and Prince Radu of Romania wedding 1996 (2)

Crown Princess and Prince Radu of Romania wedding 1996 (3)

Crown Princess and Prince Radu of Romania wedding 1996 (4)

Crown Princess and Prince Radu of Romania wedding 1996 (6)

Crown Princess and Prince Radu of Romania wedding 1996 (7)

Crown Princess and Prince Radu of Romania wedding 1996 (8)

SURSA: http://www.princeradublog.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

3 Comments

 1. gheorghe apetroae sibiu

  14 martie 2013 at 1:20 AM

  … Din copilărie m-am bucurat de nobleţea familiei regale…Era prin anul 1950, în plină persecuţie comunistă. Aveam numai 5 ani, când mama mea, o femeie vrednică cu multă înţelepciune şi curajoasă, de multe ori, îmi întorcea icoana mare din cameră care avea pe faţă iimagini cristice şi la care mă rugam, iar pe spatele icoanei era fotografia Majestăţii sale, regele Mihai. Era un tânăr rege impozant, de o frumuseţe şi personalitate, neînchipuite. Mulţi ani, mama a reuşit să păstreze această icoană, dar mă obliga să ţin secret acest lucru… Şi azi, ajuns spre vârsta senectuţii, am rămas cu aceeaşi imagine şi cu aceeaşi credinţă în încrederea şi în respectul graţios pentru Majestatea Sa şi cred într-un destin monarhic al frumoasei noastre Românii,de fapt al Daciei ,în viziune istorică, prin nobila principesă Margareta…Aşa să ne ajute Dumnezeu… Gheorghe Apetroae Sibiu. inginer dr.,scriitor..

 2. gheorghe apetroae sibiu

  4 ianuarie 2014 at 5:16 PM

  Nobilă Principesă şi Alteţă regală !… Vă doresc ca anul 2014 să-şi curgă secundele în fluxuri panthareice de linişti în trăiri cu multe bucurii, sănătate şi frumoase împliniri personale şi sociale, alături de Majestăţile Sale, Regele Mihai , Regina Ana şi de ceilalţi dragi ai Casei Regale de România !.. La mulţi ani fericiţi!.. Gheorghe Apetroae Sibiu ,dr.ing. şi scriitor, Sibiu,4.04.2014.

 3. gheorghe apetroae sibiu

  4 ianuarie 2014 at 9:27 PM

  Onor, Principesei Margareta şi Princepelui Radu al României !… Vă doresc ca anul 2014 să-şi curgă secundele în fluxuri panthareice de linişti în trăiri cu multe bucurii, sănătate şi frumoase împliniri personale şi sociale, alături de Majestăţile Sale, Regele Mihai , Regina Ana şi de ceilalţi dragi ai Casei Regale de România !.. La mulţi ani fericiţi!.. Gheorghe Apetroae Sibiu ,dr.ing. şi scriitor, Sibiu,4.04.2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum au evoluat modalitățile de încălzire a locuinței. Avantajele aduse de inovațiile tehnologice

Viața pe care o trăim noi este una destul de simplă și confortabilă, raportată la alte per…