Home Printul Serban Cantacuzino a murit luni la Paris

Printul Serban Cantacuzino a murit luni la Paris

2 min read
0
0
315

Printul Serban Cantacuzino, actor de teatru si film, a murit luni la Paris, la varsta de 70 de ani, inmormantarea artistului urmand sa aiba loc sambata, la Cimitirul Bellu ortodox din Bucuresti, la ora 12.00, anunta Uniunea Teatrala din Romania (UNITER) intr-un comunicat citat de Mediafax. Nascut pe 4 februarie 1941, la Bucuresti, intr-o familie nobila, tatal sau fiind medicul, producatorul, scenaristul, regizorul si criticul de film Ion Cantacuzino, Serban Cantacuzino a debutat alaturi de bunica sa, actrita Maria Filotti, in spectacolul “Print si cersetor”, la varsta de 11 ani, pe scena Teatrului National Bucuresti.

In 1963, a jucat rolul printului Eduard, alaturi de George Vraca, in “Richard al III-lea”, la Teatrul Armatei Constanta. Au urmat roluri in spectacole pentru copii si tineret la Teatrul “Ion Creanga” din Bucuresti, iar din 1977 a aparut pe scena Teatrului Nottara Bucuresti. Dupa 1990 s-a stabilit stabileste la Paris, dedicandu-se culturii.

Din 2007 a oferit, in amintirea bunicii sale, unui tanar aflat la inceput de cariera, premiul “Maria Filotti”, decernat in cadrul Galei Tanarului Actor HOP.

Printul Serban Cantacuzino a interpretat roluri memorabile si in filme precum “Cei care platesc cu viata” (1991), “Secretul arme secrete!” (1988), “Muschetarii in vacanta” (1984), “Falansterul” (1979), “Pentru patrie” (1978), “Fratii Jderi” (1974), “Sapte baieti si o strengarita” (1966), “Mari sub nisipuri” (1966), “Gaudeamus igitur” (1965) si “Strainul” (1964).

SURSA: http://www.hotnews.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Ce faci cand pleci la drum cu copilul? 3 sfaturi pentru o calatorie sigura si placuta

A pleca intr-o calatorie cu un copil reprezinta atat o placere extrem de mare, cat si o re…