Produse traditionale prahovene fac deliciul tuturor targurilor de profil in tara sau in strainatate.  Si asta pentru ca salamul, cascaveaua sau branza telemea preparate in Prahova dupa retete numai de producatori stiute au un gust extraordinar dupa care se dau toti in vant. Fracez sa fii, si tot nu poti sta deoparte cand ti se pune in fata palinca sau tuica nobila. Producatorii prahoveni au inteles ce mina de aur e chiar in gospodaria lor si solicita Directiei Agricole Prahova certificate de atestare a produselor traditionale romanesti devenite adevarte branduri atata in tara noastra cat si in strainatate. In prezent,  la  Directia Agricola exista in acest moment alte trei cereri de certificare : painea de Păcureţi, painea de Păuleşti si salamul de Sibiu produs la Sinaia. Produsele traditionale se bucura de tehnici speciale de fabricare iar calitatea lor este net superioara celor de productie industriala. Certificarea unui produs local traditional se face la maxim 3 luni de la data depunerii actelor la sediul diretiei agricole. Dupa acest moment piata de desfacere europena si locala este deschisa. In ultimii 3 ani, Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala  Prahova a certificat 7 produse in Registrul Produselor Traditionale din Romania. Este vorba despre branza, telemeaua si cascavalul de Bătrâni, cascaveaua de Doftana, tuica si palinca de Chiojdeanca, tuica de Bertea si tuica nobila de Măneciu. Romania are o serie intrega de marci  de produse protejate. Carnatii de Plescoi, casul de Oas, branza de Moeciu, horinca de Maramures sau salamul de Sibiu nu pot fi  produse in alte tari ale Uniunii Europene decat cu acordul producatorilor autentici.

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cauti un magazin de biciclete? Vezi TOP avantaje pentru care merita sa cumperi dintr-un magazin online

Mediile de achizitie online s-au diversificat foarte mult in ultima perioada si acopera ar…