Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Azuga Profesia de somelier e din ce în ce mai râvnită. Trofeul someleriei 2012 la Azuga

Profesia de somelier e din ce în ce mai râvnită. Trofeul someleriei 2012 la Azuga

2 min read
0
0
366

Profesia de somelier e din ce în ce mai râvnită. Câştigi destul de bine ca să deguşti sute de feluri de vin. Nu se învaţă uşor, dar e o muncă plăcută. Un bun somelier degustă sute de litri până ajunge să-şi antreneze simţurile. Sâmbătă, un juriu exigent l-a ales pe cel mai bun din România.

Trofeul Someleriei a ajuns la cea de-a şasea ediţie. Juriul a punctat priceperea şi a iertat stângăciile de moment. Pentru fiecare dintre concurenţi, antrenarea presupune ani buni. Şi multe sticle deschise şi testate. Deşi au venit pregătiţi, unele probe le-au ridicat mici probleme. La prima probă, participanţii au avut de corectat un meniu. În cea de-a doua probă, fiecare dintre ei a servit şi decantat un vin roşu pentru câte un cuplu aşezat la masă.

Faţă de semifinala desfăşurată cu o zi înainte la Azuga, organizatorii au crescut dificultatea probelor.

În România, meseria de sommelier este practicată de numai nouă ani, dar  avem deja câteva sute de somelieri cu diplomă. Cei mai buni câştigă chiar şi 2000 de euro pe lună.

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Azuga

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…