Home Programul economic al USL

Programul economic al USL

2 min read
0
0
517

USL prezintă programul economic.

Reducerea TVA şi CAS printre obiectivele principale

Uniunea Social Liberală a prezentat viziunea alianţei politice pentru relansarea economiei. Programul ar putea deveni un punct principal al programului de guvernare dacă USL ar accede la putere.

Uniunea Social Liberală propune reducerea CAS cu cinci puncte procentuale pentru angajatori şi introducerea unui impozit diferenţiat pe venitul salarial cu deductibilităţi fiscale, anume, o cotă de 8% pentru salarii de până la 800 de lei, de 12% pentru cele de până la 1.600 de lei şi de 16% pentru veniturile care depăşesc 16.000 de lei.

În programul economic se arată că păstrarea plafonului de 16% şi introducerea unui impozit diferenţiat pe venitul salarial cu deductibilităţi fiscale,ar putea facilita, după patru ani de mandat, revenirea TVA la nivelul de 19%. În ceea ce priveşte TVA aplicat la producţia de cereale, pâine, carne proaspătă, lapte şi legume proaspete, unde din 24% producătorii îşi vor putea deduce 15%.

Crearea de noi locuri de muncă se va face, conform programului USL, prin reducerea CAS şi zero tae pentru angajarea în regim part-time pentru tinerii sub 25 de ani şi a persoanelor peste 55 ani.

Pentru stimularea sectorului privat, USL propune o Agenţie pentru programele naţionale de investiţii, atragerea de investiţii din ţările emergente şi capitalizarea Fondului de Garantare pentru IMM-uri.

Vezi ce prevede Viziunea economică USL în documentul ataşat.

Viziunea economica a USL

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…