Home Breaking News Stiri Prahova Promoveaza si TU valorile prahovene!

Promoveaza si TU valorile prahovene!

3 min read
0
0
397

Asociatia Tinerii voluntari – Valea Calugareasca a initiat proiectul „Promoveaza si Tu valorile prahovene!”, proiect finantat de Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Prahova. Programul vizeaza cresterea interesului tinerilor pentru actul de cultura.

Dezvoltarea si evolutia in timp a unei comunitati se bazeaza pe ideile, conceptele, realizarile membrilor acesteia. Un rol important il au tinerii, care trebuie sa fie educati in asa fel incat sa poata contribui la dezvoltarea relatiilor comunitare, ce poate genera in final, o crestere a calitatii vietii. Recunoasterea si ierarhizarea reala a valorilor este o problema a societatii actuale. Nonvalorile impiedica dezvoltarea armonioasa a tinerilor, pot afecta integrarea lor in societate, pot genera aparitia intolerantei culturale, marginalizarea sociala, pot duce la bariere in comunicare.

Asociatia TINERII VOLUNTARI – VALEA CALUGAREASCA, in parteneriat cu Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Prahova, Inspectoratul Scolar Judetean Prahova, Centrul Europe Direct Mizil, Fundatia Zamolxes, Revista Cutezatorii si IncomodPH, a initiat proiectul „Promoveaza si Tu valorile prahovene!”, proiect finantat de Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Prahova; programul vizeaza cresterea interesului tinerilor pentru actul de cultura.

Asociatia si-a propus sa implice tineri voluntari in a descoperi si a promova, in randul altor tineri, valorile culturale ale judetului Prahova.
Proiectul consta in organizarea unei caravane culturale, in lunile octombrie-noiembrie, in localitatile Mizil, Barcanesti, Valenii de Munte, Campina, Boldesti-Scaieni si Valea Calugareasca, unde se vor organiza intalniri cu reprezentanti ai unitatilor de invatamant situate pe raza acestor localitati.

Cu aceasta ocazie, 200 de tineri vor lua contact cu viata si opera personalitatilor culturale romanesti, care de-a lungul timpului au influentat comunitatea prahoveana. Va fi organizata o expozitie de fotografii si va fi prezentat un scurt metraj ce poate fi considerat un omagiu adus inaintasilor, de catre voluntarii implicati in proiect. Dorinta asociatiei este ca tinerii sa dobandeasca sentimentul apartenentei la comunitate, esential in formarea unui comportament activ fata de obste.

DETALII SUPLIMENTARE AICI: http://tineriivoluntari.wgz.ro/

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Prahova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…