Home Breaking News Raed Arafat s-a întoars la Ministerul Sănătăţii … Oamenii raman in strada !

Raed Arafat s-a întoars la Ministerul Sănătăţii … Oamenii raman in strada !

10 min read
0
0
240

“Am fost şocat de susţinerea şi încrederea populaţiei în doctorul Arafat”

UPDATE 15:30 – Raed Arafat a declarat, în urmă cu scurt timp, că motivul pentru care a plecat de la Ministerul Sănătăţii nu mai există şi că se întoarce pe aceeaşi funcţie pentru a-şi continua activitatea. Arafat a mai spus că decizia a fost luată în urma discuţiilor avute cu preşedintele Băsescu şi premierul Boc.

Cele mai importante declaraţii ale lui Raed Arafat:

– Acum câteva zile am demisionat dintr-un motiv clar. Am zis de atunci că dacă problemele se rezolvă, eu sunt dispus să revin

– Eu nu am demisionat din orgoliu, ci pentru a discuta liber despre un lucru. Eu nu am să mă schimb. Eu apăr un principiu, un sistem

– Motivul pentru care am plecat nu mai este. Va fi discutată o nouă formă a legii şi este normal ca în urma unei discuţii, la invitaţia preşedintelui Băsescu şi a premierului Boc, am acceptat să revin în aceeaşi funcţie pentru a continua activitatea

– Personal, am fost chiar şocat de susţinerea şi încrederea populaţiei în doctorul Arafat pentru că ce s-a întâmplat după demisie mi-a arătat că lumea crede în ceea ce s-a făcut în serviciul de urgenţă

– Consider că mă aflu într-o poziţie mai dificilă pentru că aşteptrile vor fi mai mari

– Trebuie mulţumesc celor care m-au susţinut şi au comentat şi au avut încredere în Arafat şi consider că în peroada următoare eu nu am să ies în talk show-uri, cel puţin săptămâna aceasta pentru că nu vreau să acaparez atenţia

– Am plecat dintr-un moriv, acest motiv nu mai este. Deci mă întorc de unde am plecat. Nu există altă motivaţie sau alt aspect.

– Vom dezvolta serviciul de urgenţă şi sper ca rezultatele să le simţiţi chiar în următoarea perioadă

– Discuţia cu Traian Băsescu a fost foarte ok şi a durat aproximativ o oră. Nu am vorbit despre proteste

– Imediat după demisia mea, au început proteste de susţinere. Însă, situaţia de acum nu mai este aceeaşi şi nu mai este în relaţie cu doctorul Arafat. Acum populaţia iese în stradă din cauza unor aspecte cu un spectru mult mai larg.

– Mesajul meu pentru oameni este să se evite violenţa

-Comisia de urgenţă rămâne nemodificată, care a ajutat la dezvoltarea acestui sistem. Nu este o comisie formală.

– Este nevoie de o ajustare şi o reformă în sistemul sanitar

UPDATE 14:30 – Medicul Andrei Georgescu, înlocuitorul lui Raed Arafat în funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat că a considerat că este mai bine să plece şi să-i lase locul lui Raed Arafat. “Din acest moment, sunt medicul Spitalului Universitar, mă întorc de unde am plecat. A fost dorinţa mea să-mi dau demisia după o discuţie cu premierul Emil Boc. Pentru a evita discuţiile care s-au ivit pe marginea noii legi a sanataţii şi pentru ca Arafat să fie cooptat în echipa ministerului, am considerat că este mai bine să-i las loc doctorului Arafat”, a declarat Andrei Georgescu.

UPDATE 14:15 – Premierul Emil boc a anunţat, în urmă cu puţin timp, că medicul Raed Arafat îşi va relua postul de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii. “Domnul Arafat va lucra în echipa care va elabora noul proiect al Legii sănătăţii. Raed Arafat a discutat astăzi şi cu şeful statului”, a declarat Emil Boc, care a precizat că medicul Andrei Georgescu, care a preluat postul de subsecretar de stat, va reveni la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

UPDATE 14:05 – Raed Arafat este de acord cu revenirea în Ministerul Sănătăţii. Medicul şi premierul Emil Boc au discutat, la Guvern, despre posibilitatea ca fostul subsecretar de stat să-şi reia funcţia.

UPDATE 13:35 – Doctorul Raed Arafat, fost subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a venit la Palatul Victoria, pentru o discuţie cu premierul Emil Boc.

Medicul Raed Arafat este aşteptat în această dimineaţă la Ministerul Sănătăţii. Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau a declarat că a fost sunat seara trecută de doctorul Raed Arafat, demnitarul urmând să se întânească cu acesta şi să discute.

“Am fost sunat de domnul doctor luni seară. Sigur, trebuie să ne vedem şi să discutăm problemele pe care le avem. Este nevoie de iniţiativa lui în proiectele următoare”, a precizat ministrul Sănătăţii, potrivit Mediafax.

Ministrul Ritli Ladislau anunţase luni că aşteaptă să fie sunat de fostul subsecretar de stat pentru a discuta cu acesta posibilitatea de colaborare în privinţa noului proiect al Legii sănătăţii, cu atât ma mult cu cât Raed Arafat este preşedintele Comisiei de urgenţă a instituţiei.

Şi premierul Boc a declarat ieri, în cadrul primei conferinţe de presă susţinută după începerea protestelor, că fostul subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat este binevenit să revină în minister sau să participe la elaborarea noului proiect de lege privind sănătatea, dacă va dori acest lucru.

Raed Arafat şi-a dat demisia din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii în urmă cu o săptămână. Arafat era nemulţumit de noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii.

(V.M.)

SURSA: http://www.jurnalul.ro

TNI - Targul National Imobiliar
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Breaking News

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TNI anunta calendarul evenimentelor imobiliare

Odata cu relaxarea masurilor de restrictie, suntem tot mai aproape de revenirea la normali…