Home Breaking News Stiri Exclusive Tatiana Scurtu-Munteanu: “Gladiatorii au stralucit la Viena”

Tatiana Scurtu-Munteanu: “Gladiatorii au stralucit la Viena”

4 min read
0
0
397

La  invitatia si cu ajutorul  dlui Corciova Ionel, un cunoscut prieten al hocheiului din Galati, echipa   U12  Gladiators Dunarea Galati, antrenata de Cristi Munteanu, a avut  in perioada  8-12.01.2012  un turneu  de pregatire in Austria, la Viena. 

In ciuda faptului ca sportivii nostri au plecat cu sansa  a  doua, hocheiul austriac fiind ca infrastructura si valoare sportiva net superior celui romanesc, gladiatorii de la Dunare au avut  un parcurs remarcabil castigand 3 din cele 4 jocuri disputate.

Daca in prima zi,  galatenii au fost spectatorii  unui meci  din  extraliga austriaca  (UPC  Viena Capitals & Graz 99ers ), urmatoarele 4 zile au fost  pline de emotiile jocurilor copiilor.

Primul meci, cel cu WEV-Wiener  Eishockey Verein U12 (echipa de traditie din Viena), antrenata  de Aurel Voican  (crescut ca jucator de hochei in Galati, capitan al echipelor nationale de hochei  U18 si U 20  , generatia ’69), avea sa fie primul si ultimul esec al acestui turneu de pregatire , echipa galateana  cedand cu 7:8,

Al doilea meci in compania aceleiasi formatii a fost o revansa obtinuta cu scorul 10:9.

Ziua a treia a fost randul echipei  Viena Capitals U 11 ( antrenata de un alt fost international  roman Antal Csaba generatia ’67,  fost coleg de echipa cu Marius Gliga si Antal  Koecz) sa infrunte galatenii , vienezii au cedat cu un scorul de 16:7,  recunoscand superioritatea echipei  din Galati.

Ultimul si cel mai puternic joc  al turneului a fost disputat in compania echipei  U13 WEV-Wiener  Eishockey Verein,  echipa care are in componenta jucatori vicecampioni ai Austriei de anul trecut. Desi nimeni nu dadea sanse de castig gladiatorilor, acestia s-au autodepasit  si au castigat in stil de viitori campioni cu 7:5 (pe reprize 2:0, 4:3, 1:2). A fost un meci in care toti cei prezenti : jucatori , antrenori, parinti, sponsori  si  simpatizanti  ai echipei, cu emotie in suflet, s-au simtit mandri ca sunt romani.

Remarcatii acestui turneu din echipa noastra au fost:  PETRICA DRAGOS, DIACONU DENIS, ZLATE CIPRIAN, BOSNA EDWARD, MAFTEI RAUL, ANDRISOI ANDREI, GRIGORE FLORIN, VANATORU MADALINA, GHETAU ANDREI , ANDRISOI  IONUT…

Dorim in final sa multumim familiei  Corciova care a asigurat cazarea , masa, biletele la meciul de seniori si care a fost promotorul acestui turneu, dlui  Alexe Gheorghe un nou prieten al echipei de copii din Galati care a fost parte la initiativa dlui Corciova, dlor Aurel  Voican si Antal Csaba pentru  seriozitatea cu care au tratat acesta campanie a micilor gladiatori.

http://hocheigalati.com/

Tatiana Scurtu-Munteanu

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Unde trăiește Dumnezeu?” de Hedi SIMON

Omul Îl caută dintotdeauna pe Creatorul său precum caută firul de paie de care să se agațe…