Home Breaking News Stiri Exclusive Tatiana Scurtu-Munteanu: “Gladiatorii au stralucit la Viena”

Tatiana Scurtu-Munteanu: “Gladiatorii au stralucit la Viena”

4 min read
0
0
270

La  invitatia si cu ajutorul  dlui Corciova Ionel, un cunoscut prieten al hocheiului din Galati, echipa   U12  Gladiators Dunarea Galati, antrenata de Cristi Munteanu, a avut  in perioada  8-12.01.2012  un turneu  de pregatire in Austria, la Viena. 

In ciuda faptului ca sportivii nostri au plecat cu sansa  a  doua, hocheiul austriac fiind ca infrastructura si valoare sportiva net superior celui romanesc, gladiatorii de la Dunare au avut  un parcurs remarcabil castigand 3 din cele 4 jocuri disputate.

Daca in prima zi,  galatenii au fost spectatorii  unui meci  din  extraliga austriaca  (UPC  Viena Capitals & Graz 99ers ), urmatoarele 4 zile au fost  pline de emotiile jocurilor copiilor.

Primul meci, cel cu WEV-Wiener  Eishockey Verein U12 (echipa de traditie din Viena), antrenata  de Aurel Voican  (crescut ca jucator de hochei in Galati, capitan al echipelor nationale de hochei  U18 si U 20  , generatia ’69), avea sa fie primul si ultimul esec al acestui turneu de pregatire , echipa galateana  cedand cu 7:8,

Al doilea meci in compania aceleiasi formatii a fost o revansa obtinuta cu scorul 10:9.

Ziua a treia a fost randul echipei  Viena Capitals U 11 ( antrenata de un alt fost international  roman Antal Csaba generatia ’67,  fost coleg de echipa cu Marius Gliga si Antal  Koecz) sa infrunte galatenii , vienezii au cedat cu un scorul de 16:7,  recunoscand superioritatea echipei  din Galati.

Ultimul si cel mai puternic joc  al turneului a fost disputat in compania echipei  U13 WEV-Wiener  Eishockey Verein,  echipa care are in componenta jucatori vicecampioni ai Austriei de anul trecut. Desi nimeni nu dadea sanse de castig gladiatorilor, acestia s-au autodepasit  si au castigat in stil de viitori campioni cu 7:5 (pe reprize 2:0, 4:3, 1:2). A fost un meci in care toti cei prezenti : jucatori , antrenori, parinti, sponsori  si  simpatizanti  ai echipei, cu emotie in suflet, s-au simtit mandri ca sunt romani.

Remarcatii acestui turneu din echipa noastra au fost:  PETRICA DRAGOS, DIACONU DENIS, ZLATE CIPRIAN, BOSNA EDWARD, MAFTEI RAUL, ANDRISOI ANDREI, GRIGORE FLORIN, VANATORU MADALINA, GHETAU ANDREI , ANDRISOI  IONUT…

Dorim in final sa multumim familiei  Corciova care a asigurat cazarea , masa, biletele la meciul de seniori si care a fost promotorul acestui turneu, dlui  Alexe Gheorghe un nou prieten al echipei de copii din Galati care a fost parte la initiativa dlui Corciova, dlor Aurel  Voican si Antal Csaba pentru  seriozitatea cu care au tratat acesta campanie a micilor gladiatori.

http://hocheigalati.com/

Tatiana Scurtu-Munteanu

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

3 tipuri de cadouri pentru a impresiona pe cineva drag

Pana in perioada sarbatorilor nu mai este foarte mult timp, ceea ce insemana ca poti incep…