Home Breaking News Stiri Exclusive Ramona BERENDEA – “Ziua Internaţională a Stângacilor sărbătorită şi în România”

Ramona BERENDEA – “Ziua Internaţională a Stângacilor sărbătorită şi în România”

4 min read
0
0
509

În fiecare an, în data de 13 august, este sărbătorită, la nivel internaţional, Ziua Stângacilor, cu scopul sensibilizării opiniei publice cu privire la dificultăţile şi frustrările cu care se confruntă stângacii în viaţa de zi cu zi.

STANGACI-wb

Ziua Internaţională a Stângacilor a fost pentru prima dată organizată de Lefthanders International, în anul 1976, iar de atunci este sărbătorită anual de cei aproximativ 10-15% dintre stângacii planetei. În România, primul pas pentru “repararea morală” a stângacilor a fost făcut acum câţiva ani de E-Stângaci (www.e-stangaci.ro), care a deschis primul şi singurul magazin din ţara noastră ce comercializează obiecte realizate special pentru stângaci şi care au menirea de a le face acestora viaţa mai uşoară. Până în prezent, aproximativ 10% dintre stângacii din România au început să folosească obiecte destinate lor, iar numărul acestora este în continuă creştere de la an la an.

„Dacă în Roma Antică, Julius Caesar a decretat ca bărbaţii să scrie numai cu mâna dreaptă, stângacii fiind numiţi “ghinionişti” sau “neîndemânatici”, această formă de discriminare continuă până în zilele noastre. De la profesori care lovesc cu rigla peste palmă elevii stângaci, până la obiecte banale precum clanţa, foarfeca sau chiar mouse-ul, lumea este configurată după mecanismele de funcţionare ale dreptacilor. Este minunat că există o zi internaţională a stângacilor, iar E-Stângaci luptă de câţiva ani, în România, contra discriminării producătorilor mondiali, care au construit obiecte numai pentru uzul dreptacilor. Din ce în ce mai mulţi stângaci din România au început să cumpere obiecte destinate lor, iar viaţa li s-a uşurat considerabil”, declară Ramona Berendea, managerul singurului magazine românesc pentru stângaci.

Dacă la nivel mondial, istoria a dat stângaci celebri precum, Napoleon, Alexandru Macedon, Da Vinci, Michelangelo, Ioana D’Arc, Albert Einstein, Charlie Chaplin, Marilyn Monroe, Bill Gates, Prinţul Charles, Angelina Jolie, Jim Carrey, Barack Obama, Nicole Kidman, Robert de Niro, Sylverster Stallone, Tom Cruise, Pierce Brosnan, Morgan Freeman, Brad Pitt etc., la nivel naţional ne putem mândri cu stângaci celebri, precum Mihai Viteazu, Majestatea Sa Regele Mihai I, Gheorghe Hagi sau Lucian Bute.

 

Ramona BERENDEA

Manager E-Stangaci

Telefon: 0722369394

E-mail: office@e-stangaci.ro

 

Transmite,

Dr. Tănase TASENŢE

Director General

Plus Communication

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Exclusive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum au evoluat modalitățile de încălzire a locuinței. Avantajele aduse de inovațiile tehnologice

Viața pe care o trăim noi este una destul de simplă și confortabilă, raportată la alte per…